español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home > Notes de premsa
07-09-04 // 21:11h

HÉCTOR GROS (URUGUAI): “LA UNIVERSALITAT NO HA DE SER MONOLÍTICA NI IMPERIALISTA”


L’exministre de Relacions Exteriors de l’Uruguai ha emfasitzat que no es pot parlar de drets humans quan no hi ha menjar, sanitat ni educació


Héctor Gros Espiell, exministre de Relacions Exteriors de l’Uruguai, ha apuntat avui en el Diàleg “Noves ignoràncies, noves alfabetitzacions. Aprendre a conviure en un món globalitzat” que “la universalitat no ha de ser monolítica ni imperialista, perquè sense diversitat no hi ha vertadera universalitat”.

En la seva intervenció d’aquesta tarda en la sessió “Aparició o reaparició de discriminacions. Cap a una educació per als drets humans al segle XXI” el professor emèrit de la Universitat de la República de l’Uruguai s’ha preguntat si es possible parlar de drets humans quan no hi ha menjar, condicions laborals ni instruments per salvaguardar la salut. En el seu discurs ha apuntat que “les  discriminacions culturals obliguen a una política de tots els estats per evitar que aquella discriminació sigui un element de distinció negativa entre les persones”.

Així mateix ha acotat que no es pot reduir a un àmbit nacional o internacional la lluita contra les discriminacions, ja que “tenen una acció recíproca, i un enfocament exclusiu des d’una de les perspectives nacional o internacional és equivocat”.

D’altra banda, Vivit Muntarbhorn, relator especial de les Nacions Unides per als Drets Humans en la República Popular Democràtica de Corea ha fet referència a la forma canviant de les discriminacions i ha enumerat exemples de discriminació per identitat genètica, inclinació sexual i accés a les tecnologies. En la seva intervenció ha assenyalat que, “per una banda la globalització és positiva gràcies a la liberalització del comerç i les comunicacions, però alhora és negativa per l’extensió de la pobresa”.

Fatoumata Dembele, jutgessa del Tribunal Penal Internacional, ha centrat el seu discurs en la mostra d’imatges de persones africanes excloses de la vida pública i l’accés a la salut i l’educació, com a resultat de la seva pertinença a comunitats marginades. “Aquestes imatges són més eloqüents que tots els discursos”, ha acotat. Ha afegit que “les dones són les que més paguen per la pobresa”.



ARCHIVOS ADJUNTOS:
Nota de premsa

Tornar a l´índex de notes de premsa


Imprimir