español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home > Notes de premsa
26-09-04 // 19:06h

MIREIA BELIL: “ELS DIÀLEGS HAN CONTRIBUÏT A CREAR UN ESCENARI D’ESPERANÇA PER A AQUELLES PERSONES QUE NO SÓN TAN PRIVILEGIADES COM NOSALTRES”


Un cop finalitzada la sessió sobre les 5D –Diversitat, Desenvolupament, Diàleg, Democràcia i Dones–, la directora dels diàlegs, Mireia Belil, l’alcalde de la ciutat de Barcelona, Joan Clos i el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, han tancat els diàlegs del Fòrum Universal de les Cultures – Barcelona 2004


La directora dels Diàlegs, Mireia Belil, ha dit en la seva intervenció que “un cop hagi passat el Fòrum hi haurà molts barcelonins que diguin: ‘jo no sé perquè no vaig anar-hi’”. Belil ha explicat que durant aquests 141 dies “s’han pogut posar en comú els coneixements, els reptes, les oportunitats i les persones que mouran el segle XXI”. Belil ha afegit que els Diàlegs “han contribuït a crear un escenari d’esperança per a aquelles persones que no són tan privilegiades com nosaltres”.

Belil ha apuntat que “hem fet un reconeixement de les diverses identitats religioses, ètniques, de territori i econòmiques”. A més, ha manifestat que “la globalització no es tradueix en hegemonia”. En aquest sentit, Belil ha dit que “es necessita identitat i respecte per la diferència”. Perquè aquesta diferència no signifiqui exclusió, Belil ha explicat que “és necessari el diàleg”.

Belil ha dit en la seva intervenció que “els Diàlegs del Fòrum han donat veu a les veus no escoltades i a les que si que ho són”. En aquest sentit, ha manifestat que “els Diàlegs no han estat neutrals sinó que han volgut contribuir, ni que sigui una mica, al reflexionar sobre les qüestions globals”.

La directora de Diàlegs ha explicat que “hem proposat més política, més creativitat, més transparència, més educació, més cultura, més equitat, més compromís, més justícia”. Tot i això, Belil ha dit que “no volem paraules sense accions” i ha remès el públic a la Declaració de Barcelona.

Finalment, Belil ha demanat “que en la revisió crítica del Fòrum no oblidem les coses positives i que treballem més per la plena integració de la dona al món, la gran revolució del segle XXI i la clau del desenvolupament és la dona”. A més, ha aconsellat a la ciutat mexicana de Monterrey, que acollirà la propera edició del Fòrum 2007, que “siguin valents i arriscats”.

“Tal i com diu el tango: ‘Ya formas parte de mi pasado, gracias por existir’”, ha conclòs Belil referint-se al Fòrum.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, ha volgut acomiadar-se també dels Diàlegs felicitant els organitzadors de l’esdeveniment. Maragall ha explicat que per crear el Fòrum “abans s’ha hagut de crear una nova ciutat, una part de la ciutat que és tan gran com l’Eixample”.

Maragall ha resumit el Fòrum amb tres paraules: “ciutat, urbanisme i diàleg”. Per al president de la Generalitat, “un èxit com el que ha tingut Barcelona amb el Fòrum es mereix que es torni a repetir d’aquí a uns anys”.

“Gràcies, Joan, pel que has fet, per aquest gran esdeveniment que ha trencat motllos i que ha hagut d’enfrontar-se al desconeixement”, ha conclòs Maragall.

L’alcalde de Barcelona, Joan Clos, ha explicat que “això ha estat una experiència meravellosa” i per això “no vull cloure els Diàlegs”. A més, Clos ha dit que “els Diàlegs continuaran a partir d’ara a la Fundació i al Fòrum de Monterrey”.ARCHIVOS ADJUNTOS:
Nota de premsa

Tornar a l´índex de notes de premsa


Imprimir