español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home > Notes de premsa
11-08-04 // 20:38h

DANIEL TITELMAN (CEPAL): «NOSALTRES NO VOLEM CARITAT SINÓ DESENVOLUPAR-NOS PER NOSALTRES MATEIXOS»
El representant de la Comissió Econòmica per a l’Amèrica Llatina (CEPAL) i membre de la Comissió Regional de Nacions Unides, Daniel Titelman, ha explicat en el decurs d’una de les sessions del Festival Mundial de la Joventut que els principals reptes dels països en desenvolupament són la pobresa, la desigualtat econòmica i millorar la seva qualitat de vida. En aquest sentit, Titelman ha dit que «la globalització pot ajudar o entorpir en aquests processos».

Titelman ha destacat efectes positius del món global com són «la globalització dels drets culturals, econòmics i humans». Tot i això, Titelman creu que el problema radica en el fet que «el punt de partida és desigual entre els països globalitzats, no tots els països tenen les mateixes condicions». Titelman ha demanat que l’agenda dels països rics «reculli una visió més àmplia i tingui en compte les necessitats dels subdesenvolupats».

Titelman ha explicat que el procés actual de globalització es caracteritza per la mobilitat dels processos financers, el comerç i el béns de consum. Titelman ha criticat també que «no hi ha mobilitat en el treball entre països». En aquest sentit, Titelman ha afegit que les institucions globals «han demostrat un insuficient interès pel desenvolupament i per això és necessari un marc regulador d’aquestes institucions».

El membre de la Comissió Regional de Nacions Unides creu que els desafiaments actuals més importants són el creixement econòmic i l’increment de la volatilitat del món que en aquest últim cas «provoca incertesa en l’home». En aquest sentit, Titleman ha proposat controlar la volatilitat del capital financer mitjançant regulacions.

Titelman creu que «són necessaris nous recursos perquè nosaltres no volem caritat sinó desenvolupar-nos per nosaltres mateixos».

«No parlem de globalitzants i globalitzats sinó que tractem d’arribar al benefici mutu», ha dit Titelman. Per aconseguir-ho el membre de Nacions Unides creu que «cal aconseguir la governabilitat de la globalització i simetria entre països». A més, ha dit Titelman «cal reforçar els drets culturals, socials i econòmics de tots».

El doctor en biologia i assessor de la UNESCO en programes mediambientals, Ramon Folch, ha dit que «la joventut és un fenomen passatger, se’ns oblida que hem estat joves i deixem de ser-ho». Folch ha parlat de la situació mediambiental al planeta i ha explicat que «l’escalfament global existeix, però els polítics eviten el tema i diuen que hi ha altres prioritats». Folch ha dit que cada vegada «hi ha més desigualtats, més pobresa i més indiferència i la sostenibilitat pretén lluitar contra aquesta situació». «La globalització econòmica ha de ser sostenibilista, internacional, eficaç i basada en l’equitat».

Folch ha recordat que «només fa 150 anys que funcionem amb petroli i molts joves presents a la sala podran arribar a veure un món sense petroli perquè aquest s’està acabant». «El problema no és només dels rics sinó que és de tots», ha conclòs Folch.
ARCHIVOS ADJUNTOS:
Nota de premsa

Tornar a l´índex de notes de premsa


Imprimir