español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home > Notes de premsa
18-08-04 // 14:09h

CARLOS ROCA, DE L'ÀREA DE JOVES DE IAVE: «EL VOLUNTARIAT RESPON AL TREBALL DE LA SOCIETAT CIVIL ORGANITZADA»


En la 18a edició de la Conferència Mundial del Voluntariat, que se celebra en el Fòrum del 17 al 21 d'agost, es busquen noves sortides per donar a conèixer el voluntariat, individual o col·lectiu, que treballa en el tot el món i integrar-lo en el sector civil, empresarial i governamental.


A la sala de rodes de premsa del Fòrum, Viola Krebs, directora de la Internacional Conference Volunteers de Suïssa, i Carlos Roca, responsable de l'Àrea de Joves de la IAVE (Internacional Association for Volunteer Effort) de Bolívia, han presentat els vincles que existeixen entre la informació i el voluntariat amb la necessitat d'obrir i transferir aquesta informació a tot el món.

Krebs ha manifestat que a la societat de la informació “el producte més important és la producció i gestió de la informació que planteja noves oportunitats i dificultats” i en la qual “els voluntaris tenen un paper molt important”.

La directora de la Internacional Conference Volunteers de Suïssa ha explicat que els voluntaris són presents en la societat de la informació des del principi i que ara existeix una oportunitat per integrar aquestes noves tecnologies a aquest sector i establir una cooperació entre ells.

“El procés de construcció de la informació i el de la sensibilització són importants però fa falta una segona fase d'implantació per mostrar més resultats del que es fa i treballar encara més amb la societat civil, el sector privat i el govern, i reduir aquesta bretxa numèrica, digital”, segons ha declarat Krebs.

La directora de la ICV de Suïssa ha reivindicat “una major organització per mostrar millor i superar algunes idees del que és el voluntariat” perquè encara que és un treball comunitari, només és un dels seus aspectes i “a la societat de la informació existeixen altres aspectes en els quals cal treballar a diferents nivells”. Krebs ha citat estudis i estadístiques per assenyalar que  “la feina dels voluntaris és fonamental” i que moltes vegades queda “a l'ombra” però que configura entre el 8 i el 14% del PIB d'alguns països.

Carlos Roca representa una organització que treballa per arribar als joves voluntaris agrupats i associats i “els joves que treballen sols i fan un treball voluntari que és digne que els el reconeguem”. Roca ha explicat que han realitzat un estudi per enfortir la feina voluntària dels joves i que els resultats han confirmat que els voluntaris donen suport a la diversitat cultural, el desenvolupament sostenible i les condicions de la pau, els tres eixos temàtics del Fòrum.

Roca ha manifestat la necessitat d'integrar el voluntariat amb la societat civil, el sector empresarial i el govern perquè les associacions juvenils puguin intervenir en les decisions i plantejar propostes, que es reconegui la seva feina i que es creïn espais on puguin desenvolupar les seves capacitats i aptituds.

El voluntariat ajuda que es resolguin algunes carències locals, identifica problemes  i busca les bones accions, però “el voluntariat no pot fer de govern perquè no ho és”, ha dit Roca.

La 18a edició de la Conferència Mundial del Voluntariat, que se celebra en el marc del Fòrum del 17 al 21 d'agost, proposarà una sèrie de recomanacions i un pla d'acció en la seva clausura per a la futura reunió que se celebrarà a Tunis, segons que ha dit Krebs.
ARCHIVOS ADJUNTOS:
Nota de premsa

Tornar a l´índex de notes de premsa


Imprimir