español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home > Notes de premsa
29-11-04 // 13:45h

EL FÒRUM QUALIFICA EL SEU NOU PORTAL DE CONTINGUTS COM “UNA PART MOLT SUBSTANCIAL DEL NOSTRE LLEGAT”


Aquest matí, el Fòrum Universal de les Cultures – Barcelona 2004 ha presentat en roda de premsa el seu nou portal de continguts, que resumeix abastament tots els temes tractats als Diàlegs durant els 141 dies de celebració de l’esdeveniment, viscut a la capital catalana entre els passats 9 de maig i 26 de setembre.


En la presentació del Portal, el portaveu del Fòrum, Oleguer Sarsanedas, ha parlat d’aquesta iniciativa com d’una “part mol substancial del llegat de l’esdeveniment i al mateix temps, una ampla radiografia dels grans temes que conformen avui l’agenda internacional”. Sarsanedas ha ratificat “la voluntat del Fòrum, ja expressada moltes vegades amb anterioritat, de publicar tots els seus continguts per tal de fer-los accessibles a tota la ciutadania; una voluntat completament coherent amb la nostra trajectòria”. De manera prou gràfica, el portaveu del Fòrum ha recordat que “una persona que hagués volgut seguir tot el que es va discutir durant l’esdeveniment, hagués trigat un any i vuit mesos, en jornades de vuit hores, per viure-ho de cap a peus”. Després de recordar que el nombre d’assistents als Diàlegs havia ultrapassat els 77.000, Sarsanedas ha tingut paraules d’agraïment per els setanta estudiants i llicenciats que han col·laborat en la creació d’aquest nou portal de continguts.


 De la seva banda, Marc Hernández, responsable del projecte, ha qualificat el portal com a “llegat documental, accessible a tothom i d’un gran valor educatiu i de difusió dels principis i valors propis del Fòrum. Una eina força útil, a més, per estudiants, universitaris i investigadors”. Davant dels periodistes, Hernández ha fet una demostració pràctica d’accés al portal, explicant els criteris emprats per a la seva creació i tot el que s’hi pot trobar –veure notes de premsa i documents adjunts--. Entre d’altres aspectes, Hernández ha fet esment, a tall d’exemple pràctic, de l’apartat dedicat a les “141 preguntes”, que ajudarà, en la seva definició, “a posar en valor aquest format innovador. Totes les idees emergents, tots els conceptes innovadors que volen i poden influir en els debats de cada sector han tingut cabuda en aquest portal, expressat en català, castellà i anglès”. En la demostració, Hernández s’ha referit a l’organització que ha guiat la construcció d’aquesta nova web, “ordenada a partir de temes, personatges i Diàlegs, molt fàcil com a eina de consulta que ajuda, a més, a potenciar la transversalitat de tot el que es va tractar al Fòrum i ha quedat en el seu conjunt documental”.
ARCHIVOS ADJUNTOS:
Nota de premsa

Tornar a l´índex de notes de premsa


Imprimir