español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home > Notes de premsa
22-09-04 // 17:04h

ERVIN LASZLO: “EL NOSTRE REPTE ÉS ANAR MÉS ENLLÀ I CREAR UNA NOVA CULTURA”


Aquest matí ha quedat inaugurat el Diàleg “Contribuint a l'Agenda Global” en què ha participat el fundador del Club de Budapest, Ervin Laszlo.


El pensador, científic i fundador del Club de Budapest, Ervin Laszlo, ha explicat que “hi ha un canvi en la nostra societat i hi ha alguna cosa en el canvi que és veloç, que ho altera tot i posseeix unes característiques compartides”. Per a Laszlo, “vivim en la dinàmica del caos, la societat és complexa, inestable i tenim el que es coneix com a l'efecte papallona”.

Laszlo creu que “el nostre repte és anar més enllà i crear una nova cultura, una nova societat, necessitem una base que ens permeti actuar perquè és la cultura la que ha de canviar, les nostres formes de pensar, de veure”. En aquest sentit, Laszlo advoca per un canvi cultural per estar a l'altura dels fets. “Per solucionar el caos, aquest moment de bretxa, hem de construir una nova cultura”, ha insistit Laszlo.   

Laszlo ha definit el moment actual com “un punt en què la guerra és una via constant; si no es canvia la dinàmica, arribarem a la destrucció”. “Per això l'alternativa és el diàleg, que cal acceptar a través de vies pacífiques i bones accions de govern”, ha afegit Laszlo.

El pensador ha explicat l'evolució del món des de la mitologia, al món teocràtic, passant pel logos materialista i la societat holística”.

Per a Laszlo, “l'ètica és l'element subjacent, el que és dur és el poder, les armes; es necessita una ètica millorada amb nous valors”.

Per al científic “cal actuar com si la Terra fos una nau espacial, el planeta ha de ser sostenible i mantenir l'ordre”.

El coordinador de l’intinerari 6 sobre democràcia i diversitat, Pere Almeda, ha explicat que els objectius que es planteja el Diàleg “són buscar de quina forma es pot contribuir a les formes de govern”. En aquest sentit, Almeda ha dit que “cal una redefinició de la teoria i pràctiques dels governs per adaptar-se al món actual”.

Per a Almeda, “cal buscar noves estructures per legislar el sistema democràtic”.  Segons Almeda “al segle XXI parlar de federalisme, democràcia i identitat no és cap utopia”.

El director de The Asian Heritage Foundation, Rajeev Sethi, ha dit en la seva intervenció que “falta creativitat en el món actual”. “Vivim en un món descentralitzat i a partir de la creativitat es pot unir, crear nous espais”, ha afegit Sethi.

Sethi ha afegit que “som en un món que està limitat en la seva capacitat de crear, però la creativitat no té fronteres ni límits”.ARCHIVOS ADJUNTOS:
Nota de premsa

Tornar a l´índex de notes de premsa


Imprimir