español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home > Notes de premsa
29-11-04 // 11:56h

EL FÒRUM BARCELONA 2004 POSA EN MARXA UN PORTAL A INTERNET AMB ELS CONTINGUTS DELS DIÀLEGS


Es pot accedir a milers de documents, com resums dels Diàlegs, ponències, conclusions, declaracions, acords, manifestos o vídeos El servei és gratuït, inclou un potent motor de recerca i està disponible en tres idiomes (català, castellà i anglès)


Posar a l’abast de tothom els continguts generats pels Diàlegs del Fòrum Barcelona 2004. Aquest és l’objectiu del Portal dels Continguts dels Fòrum Barcelona 2004 que des d’avui es pot visitar a través de la pàgina www.barcelona2004.org. Per assegurar l’accessibilitat a la documentació, el nou servei d’internet és d’accés totalment gratuït i està disponible en tres idiomes (català, castellà i anglès) a causa de la doble vocació, local i internacional, de la iniciativa. 


El portal està format per un conjunt interrelacionat de textos i materials que són un llegat exhaustiu dels Diàlegs i una font sobre les principals problemàtiques i reptes actuals de la humanitat: la pau, la reconciliació, la cultura, la identitat, la diversitat, el desenvolupament humà, la religió, l’espiritualitat, el medi ambient, la salut o la cultura, entre molts altres. La visió d’aquests temes és molt diversa a causa de l’enfocament polièdric de les temàtiques abordades, la pluralitat de les veus reflectides i la cerca de vies d’actuació per afrontar aquestes temàtiques.


Els interessats ja poden accedir a aquesta enorme base de dades formada per milers de documents amb vuit-cents resums de sessions de Diàlegs; més de cinc-centes ponències, acord, manifestos, conclusions i declaracions; centenars de biografies; cent-quaranta vídeos amb les principals intervencions dels ponents així com dels visitants del recinte; fotografies o una cinquanta de resums de tots els Diàlegs. Aquests són els principals documents que es poden consultar:


· Síntesi de diàleg: Cinquanta-dos documents-resums elaborats per l’equip Fòrum amb un recull de les principals reflexions i propostes de cada Diàleg.


· Idea força: Dues-centes idees i conceptes emergents que incideixen en el debat obert sobre les problemàtiques del món d’avui.


· Conclusions dels Diàlegs, ponències i declaracions: Més de cinc-cents documents amb declaracions, manifestos o conclusions elaborats durant els Diàlegs. En aquest apartat es destaquen les declaracions “El compromís de Barcelona”, “l’Agenda de Barcelona per al desenvolupament” o “l’Agenda 21 de la Cultura” i un “Resum del llegat del Fòrum”. Es pot consultar també la documentació preparada prèviament pels propis ponents amb els continguts o una guia de la seva exposició dins el Diàleg. A més, els internuates poden consultar els resums de totes les sessions de “les 141 preguntes”.


· Vídeos: Cent-quaranta càpsules audiovisuals amb fragments destacats dels diàlegs (entrevistes, rodes de premsa, declaracions, ...). En aquest apartat cal destacar que aquestes càpsules inclouen reflexions i propostes de visitants del recinte.  


· Notes de premsa: Més de 700 notícies relacionades amb els continguts o els participants dels diàlegs del Fòrum.


· Resums de sessió: Descripció del més rellevant recollit en una sessió concreta d’algun dels  diàlegs. Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals el Fòrum agraeix el seu esforç desinteressat.


Entre altres prestacions, el servei disposa d’un potent motor de recerca per poder buscar tota la informació recollida al portal. La cerca es pot fer a partir de temàtiques concretes (justícia, conflictes, o recursos naturals) que donen accés directe a tots els documents que hi estiguin relacionats; a partir de personatges; o a partir de tots els Diàlegs. El portal també inclou el servei de recerca per text lliure. Aquestes prestacions permeten realitzar lectures transversals per escollir un tema concret i trobar tota la informació estrictament relacionada.


Altres apartats del portal amb més informació són “Documents clau”, “Enllaços d’interès” o “Idees emergents... per a pensar el món” .
ARCHIVOS ADJUNTOS:
Nota de premsa
Dossier de premsa

Tornar a l´índex de notes de premsa


Imprimir