español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home > Notes de premsa
04-09-04 // 17:36h

CONSUELO RUMÍ (SECRETÀRIA D’ESTAT D’IMMIGRACIÓ): “ESTEM DECIDITS A ASSUMIR LA RESPONSABILITAT D’ORDENAR LES MIGRACIONS”


La secretària d’Estat d’Immigració espanyola, Consuelo Rumí, ha parlat de la política d’immigració del Govern central.


La secretària d’Estat d’Immigració del Govern espanyol, Consuelo Rumí, ha explicat que “vivim en un context d’eminent pressió migratòria”. Rumí ha dit que “el Govern espanyol vol afrontar el tema de la immigració amb els reptes i dificultats que planteja, no li volem donar l’esquena i estem decidits a assumir la responsabilitat d’ordenar les migracions”.

En aquest sentit, Rumí ha dit que el Govern “està treballant en el reglament de l’última llei d’estrangeria” i ha demanat “tranquil·litat i esperança en el nou Govern, que és el responsable de prendre les decisions”. Rumí ha avançat que “el reglament inclou premiar aquells que compleixin la llei i castigar els que no ho fan”.

Rumí ha definit el moment actual “com la confluència de la pobresa i marginalitat amb el desenvolupament de les noves tecnologies que ens permet veure imatges de la pobresa amb imatges d’opulència i benestar”. Ha afirmat també que fins ara “hi han hagut respostes públiques vacil·lants i oportunistes i per això cal que la gestió pública de la immigració estigui en les agendes nacionals i internacionals”. 

La secretària d’Estat d’Immigració s’ha referit al canvi de ministeri que s’ocupa de la immigració. “Ara és el Ministeri de Treball i Assumptes Socials i no el d’Interior el que s’encarrega d’aquest tema”, ha afegit Rumí. En aquest sentit, per a Rumí “aquest canvi implica un nou enfocament que hem adoptat sense vacil·lar perquè és l’espai que li correspon per tal de fer una política integral”. Tot i això, Rumí ha dit que “aquesta aposta no suposa una permissivitat o un relaxament a l’hora de lluitar contra la immigració clandestina”. Rumí ha afirmat que “la lluita contra la immigració clandestina és fonamental si volem treballar i conformar objectius”. “Aquesta immigració és un fenomen pervers per als immigrants i per a les societats de destí”, ha apuntat Rumí.

Rumí ha criticat la política del Partit Popular en matèria d’immigració dels últims vuit anys i ha dit que l’acusació d’aquest partit cap al govern socialista “de portes obertes és falsa i pretén confondre i banalitzar el debat”. “L’acusació que la nostra política d’immigració és de ‘portes obertes’ és extravagant i prové de qui va perdre el combat contra la immigració clandestina.”

Rumí ha explicat que el Govern “dóna un nou enfocament basat en la lluita contra la immigració il·legal, la canalització i ordenació dels fluxos i l’aposta per la integració”.  Tot i això Rumí ha admès que “les solucions no són senzilles però precisem de fluxos laborals per tal mantenir el nivell de creixement demogràfic i social”. “Hem d’ajustar el cabal que arriba a la capacitat d’acollida”, ha afegit.

Rumí ha parlat del denominat “’efecte trucada’ basat en l’economia submergida i que dóna la possibilitat de treballar al marge de la legalitat tot i que impliqui l’explotació de l’immigrant”. “El Govern vol acabar amb això, la societat espanyola exigeix el manteniment del model social, per això és necessari millorar els instruments de canalització, els fluxos migratoris i l’arribada legal, que és l’única via per a la integració”, ha dit Rumí.

En aquest sentit, la secretària d’Immigració ha explicat que “la integració no implica assimilació sinó assentar les bases d’una possible convivència”. Per a Rumí, “és important avançar en l’horitzó de política migratòria en l’àmbit d’Europa, volem prendre el protagonisme, la magnitud del problema exigeix respostes coordinades”.

Rumí ha demanat la col·laboració de tots els interlocutors i entitats relacionades amb la immigració i ha dit que “és important que el ciutadà rebi informació veraç del fet migratori i del seu impacte”. “Necessitem el ciutadà informat, conscient de la dificultat i complexitat del problema, no menyspreant-lo però tampoc dramatitzant-lo”, ha conclòs Rumí.ARCHIVOS ADJUNTOS:
Nota de premsa
Consuelo Rumí - © Fòrum Barcelona 2004 / Agustí Argelich

Tornar a l´índex de notes de premsa


Imprimir