español english français
     
  6 / 11 / 2006
      Información
Notes de premsa
Convocatòries de premsa
Dossiers
Entrevistes
Perfils
Calendari fòrum
Fórum en los medios
Servei de televisió

      Recursos Multimèdia
Fototeca
Logos
Videoteca
Audioteca
Infografies
Presentacions
Mapes del Fòrum

      Documentació
Fòrum 2004
Continguts
Fórum
Fórum Diálogos
Fórum Ciudad
Participa en el Fórum
Arquitectura del Fòrum
Donen suport al Fòrum
Entrades

      Serveis premsa
Allotjament i vol
Serveis
Contacte


Home > Notes de premsa
08-09-04 // 19:14h

RESA DEGHATI: “NO N'HI HA PROU AMB LA RECONSTRUCCIÓ FÍSICA, CAL UNA RECONSTRUCCIÓ CULTURAL”


El president d’Aina, una organització dedicada a l'educació, la formació i el desenvolupament de mitjans independents i d'expressió cultural a l’Afganistan, ha participat en la sessió “Cap a una poble-escola global? Els mitjans de comunicació, les noves tecnologies i els desafiaments del pluralisme i la diversitat cultural”


El fotoperiodista iranià Resa Deghati, president d’Aina, una organització per a l'educació, la formació i el desenvolupament de mitjans independents i d'expressió cultural a l’Afganistan, ha insistit avui que en l'actual situació que viu el món i després dels conflictes “la reconstrucció física no és suficient per al segle XXI, nosaltres hem de treballar en la reconstrucció cultural“.

En narrar la seva experiència de treball a l’Afganistan, consistent en la creació de vuit centres culturals i de mitjans que patrocinen les noves publicacions, la primera estació de ràdio femenina i la primera escola de fotoperiodisme del país, Deghati ha assegurat que “l'objectiu de les publicacions és obrir una finestra cap al futur”.

D’altra banda, Thrérèse Laferrière, professora del departament d'Aprenentatge i Ensenyament de la Universitat Laval al Canadà, ha comentat que “s’ha d’arribar a un poble-escola mundial mitjançant comunitats de coneixement que utilitzin internet per conèixer-se un mateix, l'altre i per arribar al coneixement públic.

Igualment ha proposat “escriure una nova història mundial des de diferents perspectives utilitzant la tecnologia per afavorir la comprensió mútua entre diferents comunitats culturals.

Alejandro Piscitelli, professor titular de Telemàtica i Computació de la Universitat de Buenos Aires, ha advocat per la utilització àmplia i democràtica de la tecnologia per incidir en la transformació del món al segle XXI.

En la seva intervenció en el Diàleg “Noves ignoràncies, noves alfabetitzacions. Aprendre a conviure en un món globalitzat” Manuel Joaquim da Silva Pinto, professor associat en Ciències de la Comunicació de la Universitat Minho i “ombudsman” del “Journal de Noticias” de Porto, Portugal, ha insistit que “per crear un poble global cal una visió holística i ecològica i desenvolupar iniciatives per limitar el poder dels mitjans de comunicació”.

Així mateix ha demanat crear mecanismes diversificats per portar el control públic dels mitjans i a la vegada explorar formes en les quals els ciutadans puguin donar vida a les seves idees i siguin escoltats.ARCHIVOS ADJUNTOS:
Nota de premsa

Tornar a l´índex de notes de premsa


Imprimir