Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px

Actualitat > Entrevistes > Àlex Juncosa

Entrevistes

Àlex Juncosa
Totes les entrevistes#fun_eti('entr_entrevistas')#
L'entrevista


 
28/04/2004

Àlex Juncosa


Entrevista a Àlex Juncosa, responsable dels productes gastronòmics del Fòrum Barcelona 2004 i responsable de l’alimentació del càmping del Festival Mundial de la Joventut.

Ets responsable dels productes gastronòmics del Fòrum Universal de les Cultures, quin criteri heu seguit per seleccionar els productes?

Hi haurà 750 persones treballant en alimentació. Avui dia és difícil trobar mà d’obra qualificada, i vàrem decidir atacar els productes de 4a i 5a gamma, productes preparats, per exemple, productes preparats com al supermercat envasats al buit, llestos per escalfar i servi. Aquest criteri va ser bàsic per triar els productes Fòrum.


Quants i quins tipus de productes el visitant es podrà trobar al Fòrum?

Estem al voltant de 120 productes diferents que el visitant es podrà trobar en l’oferta gastronòmica del Fòrum. El tipus de producte s’identifica pel tipus de punt de venda. Hi haurà 4 mercats i cada mercat tindrà parades, que seran temàtiques en productes, arròs, carn, verdures... fins a 10 parades diferents. A part hi haurà uns altres punts de venda distribuïts per tot el territori, on no hi siguin els mercats, també hi haurà el producte per menjar caminant, fregits, coques, pizzes, entrepans..


Hi haurà diversitat cultural, en termes de gastronomia, en el Fòrum Barcelona 2004? Quins països hi participaran?

Quant a la diversitat, es va voler fugir de classificar per països o cultures, ja que el món és molt gran i la cultura gastronòmica és impressionant. Hauria estat impossible representar totes les cultures com Déu mana i es va decidir fer-ho per cultures només destacant l’oferta més coneguda.

Ets responsable també de l’alimentació del càmping del Festival Mundial de la Joventut, un espai innovador i constructiu que portarà a Barcelona 10.000 joves d’arreu del món. Hi ha una cuina per a adults i una altra per a joves? En aquest cas, què podran menjar els participants del càmping del Festival Mundial de la Joventut?

Des de el principi es va decidir que els joves del FMJ mengessin els productes que oferia la Plaça. Per esmorzar una bossa de pícnic (reciclable) amb suc de fruita, una peça de fruita i un entrepà.

¿Quin tipus de cuina és la teva predilecta?
M’agrada qualsevol tipus de cuina, per a mi és com la música. Hi ha un moment per a cada tipus de música i també per a cada tipus de cuina. M’agrada molt canviar, inventar, no repetir mai.

Quina explicació té el fet que la majoria dels xefs del món siguin homes, quan en la vida quotidiana majoritàriament són les dones que passen més temps a la cuina? Algun xef preferit?

El fet que els xefs siguin quasi tots homes, crec que pot ser perquè és una professió difícil, no es tracta de discriminació, però és una professió dura, quan t’estàs 14 hores davant els fogons, és molt dur. Hi ha dones que comencen però acaben deixant-ho, i n’hi ha d’altres que són excel·lents. Un dels millors xefs per a mi és Michel Bres i en l’àmbit nacional Joan Roca i Ferran Adrià.


Quina repercussió creus que tindrà el Fòrum una vegada s’hagi acabat?

El que s’espera del Fòrum és que el vehicle arrenqui i que, una vegada acabat, aquests vehicle no s’aturi mai, que sempre continuï.

Zona Multimèdia

< Anteriores
Siguientes >

Trajectòria personal La gastronomia en el Fòrum
El Festival Mundial de la Joventut Els xefs
El test

El test
Un lloc per viure / visitar
Barcelona
El millor invent
L’envasat al buit
Què volia ser de petit?
Premi Nobel
Què es posa per dormir?
Una samarreta
Un somni
Poder muntar un petit restaurant per cuinar el que em vingui de gust i per als amics
Plat preferit
La truita a la francesa amb pa amb tomàquet
Una mania
El «crec-crec», el soroll que fan algunes persones quan mengen les patates fregides
El que més li molesta
El mateix
Sent admiració per...
Ferran Adrià, ja que malgrat el seu èxit, ell no ha canviat
Una dita
«Som el que mengem»