Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px

Actualitat > Entrevistes > Simon Tylor

Entrevistes

Simon Tylor
Totes les entrevistes#fun_eti('entr_entrevistas')#
L'entrevista


 
27/05/2004

Simon Tylor


Entrevista a Simon Tylor, de Tomato Films. Director d’audiovisuals de l’exposició Veus, del Fòrum Barcelona 2004. El Fòrum Barcelona 2004 va encarregar a Tomato la creació del contingut audiovisual de l’exposició Veus, que tindrà lloc de maig a setembre del 2004.

Quin aspecte de la filosofia del Fòrum el va impulsar a prendre part en l’esdeveniment?
La primera vegada que vaig venir a una reunió el mes de maig passat vaig saber que al món hi ha 5.000 llengües i que el 95% estan en perill d’extinció, això va fer que m’interessés immediatament pel projecte. En cent anys totes aquestes llengües podrien haver desaparegut i volia saber-ne més coses i pensar-hi, perquè em sembla que és una dada interessant. Això em va atraure enormement.

Vostè ha creat el contingut audiovisual de l’exposició Veus. Va ser difícil obtenir totes aquelles imatges? Va rodar tots els vídeos? Quin tipus de comunicació busca a través dels audiovisuals?
A l’exposició hi ha 400 vídeos i jo en dec haver rodat el 50%. Vam rodar a Tòquio, Nova York, Londres i també a Barcelona. Els continguts de les diferents parts de l’exposició eren molt amplis, hauria estat impossible rodar-ho tot. Moltes de les imatges sintonitzen molt amb allò que representa l’exposició en si mateixa, tenint en compte la complexitat del tema. En realitat mai no vaig voler rodar-ho tot, només algunes seqüències determinades, perquè n’hi havia algunes que eren impossibles de trobar, com ara la classe, l’apartat de llenguatge, que són punts molt importants. Alhora volíem fer alguna cosa que fos entretinguda i tridimensional, així que s’havia de rodar d’una manera molt concreta. Era qüestió de trobar un equilibri. Les llengües, les imatges i els gràfics que es presenten exploren la diversitat a través del llenguatge. El film mostra diverses cultures d’arreu de món i com es comuniquen cadascuna d’elles. Ens apropem a la comunicació a través dels gestos, l’expressió facial, el llenguatge, la paraula escrita, la música, la roba, etc.


Per què van triar el nom d’una hortalissa per a la seva empresa? Per què li van posar «Tomato»?
La vam anomenar «Tomato» perquè no volíem que la gent tingués una idea preconcebuda del que fèiem, érem un grup de persones que treballàvem de manera anònima. Així que vam triar un nom neutral per evitar les etiquetes i els prejudicis.


Quant de temps ha trigat a crear el contingut per a l’exposició Veus?
Jo vaig començar a treballar-hi el juny de l’any passat, però la gent de l’organització ja hi havia començat temps abans. Ja s’havia fet una gran feina de recerca amb Mona Kim. El següent pas va ser fer un guió, que vam escriure en un mes, on també vam treballar molts aspectes de producció. Finalment vam dedicar tres mesos a buscar les imatges. Era molt frustrant perquè tot arribava en petits retalls. Pots estar buscant alguna cosa durant una eternitat sense trobar-la i de sobte la trobes a l’últim moment. En aquesta exposició, hi ha una imatge impressionant d’una noia vestida de groc fent un exercici de tai-txi que per a nosaltres és molt especial perquè ens va costar molt de trobar. Arriba un moment que has de parar perquè hi ha moltes imatges que t’agradaria aconseguir i és impossible capturar-les totes. Així que en total vam trigar tres mesos entre l’edició, els drets, etc.

Tenint en compte que la seva és una empresa molt jove i que el seu CV és tan extens, quina creu que és la clau de l’èxit de Tomato Films?
No ho sé, l’empresa té tretze anys, que és força temps en el nostre ofici. Crec que la clau de l’èxit ha estat prendre la decisió de donar suport als nostres projectes personals i al mateix temps promoure’ls mentre participàvem en un mateix projecte professional. I seguim treballant basant-nos en les nostres pròpies idees i això fa que cada vegada els projectes siguin més i més originals. Un projecte com el de l’exposició Veus és sens dubte fascinant, perquè a part d’aportar-hi tota la nostra experiència és evident que ens n’ha ofert una de nova, ja que ens ha permès viatjar, entrar en contacte amb persones de tota mena i en definitiva aprendre cada dia una cosa diferent.

Zona Multimèdia

< Anteriores
Siguientes >

Exposició "Veus" Tomato i el Fòrum
El test

El test
Un lloc per viure / visitar
Al món.
El millor invent
Són molt destructius, no inventar és molt més interessant, els invents fan les coses millors i més còmodes i a mi no m’interessa la comoditat.
Què volia ser de petit?
Un ceramista.
Què es posa per dormir?
Res.
Un somni
Amor.
Plat preferit
En realitat, ahir a la nit vaig menjar una sopa boníssima feta de foie gras. El menjar és fantàstic, és una de les coses més importants de la meva vida.
Una mania
Patrocini.
El que més li molesta
Ser manipulat.
Sent admiració per...
Algú que lluita per allò que vol fer.
Una dita
No hi ha res com Kant, és el meu preferit, ja m’ho va dir el meu avi.