Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px

Actualitat > Entrevistes > Jordi Oliveras i Coll

Entrevistes

Jordi Oliveras i Coll
Totes les entrevistes#fun_eti('entr_entrevistas')#
L'entrevista


 
29/07/2003

Jordi Oliveras i Coll


Director general del Fòrum Universal de les Cultures - Barcelona 2004.

Des de la setmana passada ja es poden adquirir les entrades i els abonaments per assistir a les activitats que es faran al Fòrum amb descomptes molt importants.
Hem parlat d’aquesta i altres qüestions amb Jordi Oliveras.

Què ha de motivar la gent a comprar entrades anticipades quan encara no està totalment definida l’oferta?

Si bé és cert que l’oferta no està totalment definida i segurament no ho estarà de forma completa i definitiva fins poques setmanes abans del començament de l’esdeveniment (9 de maig del 2004) per les dificultats lògiques de contractació d’artistes i espectacles, els avenços que s’estan donant en els mitjans de comunicació i la informació que ja figuren en aquesta web, permet fer-se una idea molt aproximada: moltes coses molt cocnetrades que mai s’han vist en aquesta ciutat ni en cap altre part del món.
Si a això s’hi afegeix un descompte de fins a un 35% sobre el P.V.P. per als 141 dies de celebració del Fòrum, la motivació està servida.

Però és ambiciós voler vendre una entrada per a un esdeveniment com el Fòrum amb tants mesos d’anticipació...

Ho és, i ho es molt més en un país en què hi ha molt poca tradició de compra anticipada quan es tracta de grans aforaments. És evident que es compra l’entrada anticipadament per un concert del Bruce Springsteen o per la temporada del Liceu, però es més difícil que hi hagi intenció de comprar-les per un esdeveniment com el Fòrum que acollirà 5 M de visites.
La impressió inicial del públic potencial és "ja hi serem a temps" i "segur que val la pena". I és veritat, quasi segur que s’hi pot estar a temps, encara que pagant més cara l’entrada; però es ben clar que valdrà la pena.

Quan compra l’entrada anticipada, a què té accés el públic? A part d’un cost més reduït, té altres avantatges el fet de comprar el passi de temporada anticipadament?

La compra anticipada dóna els mateixos drets que la compra a guixeta en un dia qualsevol entre el 9 de maig i el 26 de setembre del 2004, sempre i quan restin entrades a la venda, que ja seria una altre qüestió. Per tant, l’avantatge es fonamentalment de cost.Si vosté estigués vivint aquesta experiència des de fora, voldria participar-hi? Per què

Crec per tot el que he anat dient abans però, sobretot, per l’informació que està accesible en la web cadascú en pot treure les seves conclusions i pendre les seves decisions. En qualsevol cas, no crec que ningú es pugui penedir d’haver participat al Fòrum en qualsevol de les formes en que esta articulada la participació.Podria fer-nos cinc cèntims de l’estat actual del projecte?

El Fòrum ja no es un projecte. Es un producte creat i dissenyat per extraordinaris professionals treballant de forma col·lectiva per assolir un objectiu comú: oferir espais de vivència, reflexió i festa al voltant dels tres eixos que inspira l’esdeveniment, amb suficient atractiu per convocar 5 M de visites i fer deixar la seva impremta en cadascú de nosaltres. L’organització està entrant ja en una fase de materialització tangible de l’oferta (construcció d’instal·lacions, contractació d’artistes, confirmació de ponents, ...) seguint una planificació global que permet assegurar que "s’està en hora".

Canviant de tema ... els Diàlegs que se celebraran han de ser una de les eines que donin a conèixer el Fòrum internacionalment?

Els Diàlegs seran sens dubte l’element nuclear de la projecció internacional del Fòrum, tant pels temes a tractar com per les personalitats que hi estan convocades, ja que oferirà una oportunitat novedosa per tractar els problemes del món sota els tres eixos que inspira l’esdeveniment (diversitat, sostenibilitat, condicions per a la pau). Una oportunitat quantitativa (5 M de visites previstes, 50 milions d’interventors i 500 M de telespectadors en un format de nou esdeveniment mundial que es repetirà cada 4 anys a altres ciutats del món) i també una oportunitat qualitativa (es reunirà els ciutadans i les seves organitzacions, les empreses i els organismes internacionals per parlar d’allò que ens afecta a tots a l’inici d’aquest nou segle) per treure’n conclusions des de la societat civil per instal·lar-les a l’agenda dels nostres governants i dels organismes multilaterals.

Aquesta mateixa funció també la desenvoluparà el lloc web oficial. Quina és l’estratègia que es vol portar a través d’Internet?

Fonamentalment permetre que qui no pugui estar físicament present al Fòrum tingui el seu espai de debat de reflexió, o si es vol dir d’una forma més ampla, de vivència virtual aprofitant els instruments que ens dona el coneixement tècnic que hem evolucionat els humans.

Llavors, imagino que els esdeveniments que tenen lloc al recinte i a la ciutat aportaran la component de diversió i entreteniment...

Efectivament, però sempre atenent a que el Fòrum es diversitat, es barreja, es celebració compartida.Si no, serà difícil que es puguin entendre les jam-sessions entre musics que interpreten coses ben diferents i sovint enfrentades, o que cantin junts palestins i jueus. Aixó es Fòrum pern tant una experiència festiva mai vista.

Què li està aportant personalment treballar en un projecte tant especial com és el Fòrum?

La constatació d’estar treballant amb un conjunt de persones que son capaces, dia a dia, de situar l’interès col·lectiu per damunt de les inevitables aspiracions personals. I la sensació personal d’estar involucrat en un tema que si bé es important pel que serà, es molt més important pel que deixarà.

Zona Multimèdia

< Anteriores
Siguientes >


El test
Un lloc per viure / visitar
Catalunya
El millor invent
La paraula
Què volia ser de petit?
Gran
Què es posa per dormir?
Una samarreta i un llibre
Un somni
Arribar a Ítaca
Plat preferit
Rovellons amb all i julivert
Una mania
Fumar
El que més li molesta
Els que diuen: "Diuen que..."
Sent admiració per...
Els que lluiten pels altres
Una dita
"Fes-ho o no ho facis, però no ho intentis" de Yoda a Luke Skywalker (L’ imperi contraataca)