Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px

Actualitat > Entrevistes > Eugenio Bregolat

Entrevistes

Eugenio Bregolat
Totes les entrevistes#fun_eti('entr_entrevistas')#
L'entrevista


 
16/10/2003

Eugenio Bregolat


El 12 de setembre Eugeni Bregolat va ser nomenat ambaixador en Missió Especial per al Fòrum. Aquesta tasca que li han encomenat és bàsica per fer del Fòrum una trobada que mourà el món i, per aquest motiu, hem volgut parlar amb ell, perquè ens expliqui amb detall el contingut d’aquesta missió tan especial.

Quina serà la seva tasca com a ambaixador del Fòrum?

La meva missió té a veure amb tot allò relacionat amb els aspectes internacionals del Fòrum. Mantinc una estreta col·laboració amb el Departament Internacional que ja existeix dins la casa. En primer lloc la meva tasca és articular la relació entre el Ministeri d’Afers Exteriors i l’Administració general de l’Estat i el Fòrum. Que la màquina de la política exterior i, en general, la màquina de l’administració estiguin al servei del Fòrum: Ministeri d’Afers Exteriors, la seva direcció i els seus serveis centrals; les ambaixades, els consulats, els organismes autònoms com ara l’Institut Cervantes, la Casa d’Amèrica, l’ECI... Que tothom hi col·labori.
Però no solament em dedicaré al Ministeri d’Afers Exteriors sinó també a d’altres sectors de l’administració que poden ser interessants per a nosaltres, com ara l’Institut de Comerç Exterior o la Secretaria d’Estat de Turisme (Ministeri d’Economia). També em dedicaré a l’oficina del portaveu a través dels consellers d’informació a les ambaixades. Tot això són instruments que poden ajudar molt la feina del Fòrum.
Un segon tema és la relació amb els organismes internacionals com la UNESCO, l’associat principal del Fòrum. D’entre la resta d’altres organitzacions de Nacions Unides, tenim relacions especials amb UN-HABITAT, Agnur i el programa de medi ambient de l’ONU.
També, en tercer lloc, m’encarregaré de les visites que fa el Fòrum a l’estranger i de les que rep a Barcelona, així com aconseguir el màxim nombre de personalitats importants vinguin al Fòrum.
Per acabar, portaré els aspectes promocionals del Fòrum, amb la finalitat que sigui tan conegut com sigui possible fora d’aquí.

Quines sensacions va tenir després de la presentació del Fòrum a la UNESCO?

En aquesta presentació, que es va fer la setmana passada a París, el director general de la UNESCO, Maatsura, va tenir paraules d’elogi cap al Fòrum. Les coses ens han sortit força bé. La col·laboració amb la UNESCO està funcionant bé, ja des de l’any 1997 quan aquesta organització va donar suport per consens al Fòrum, i les relacions amb ells són fonamentals.El seu paper és bàsic en les relacions internacionals...

En un esdeveniment que es diu Fòrum Universal de les Cultures, tot és internacional. Des de tots els angles de visió, els objectius i els actors que hi han de participar, tot està estrictament relacionat amb l’aspecte internacional.Quines diferències creu que hi ha entre representar un país, com vostè ha fet fins ara, i representar un esdeveniment com el Fòrum?

Fins ara mai no he fet una feina com la que duc a terme al Fòrum. El que sí puc dir és que la meva experiència com a diplomàtic, i dins la política internacional, és el que m’ha de servir. El Fòrum és un esdeveniment molt especial i és una experiència nova tant per a mi com per a qualsevol persona.

Quina idea tenia vostè del Fòrum abans de formar-ne part?

Sabia que és un esdeveniment d’una gran rellevància per a la nostra ciutat i també per a Catalunya i Espanya. També coneixia els conceptes genèrics, els objectius que el Fòrum persegueix, perquè a les ambaixades se’ns havia informat i demanat que féssim certes col·laboracions.

Quin paper tindran els diàlegs en aquest esdeveniment?

Els diàlegs, la part intel·lectual i de discussió, intentaran extreure conclusions sobre com es pot organitzar el món d’una manera millor, com aconseguir uns valors compartits que permetin afrontar la globalització. Tot això és el que ha de sortir dels diàlegs.

Zona Multimèdia

< Anteriores
Siguientes >


El test
Un lloc per viure / visitar
Un poblet del Pirineu
El millor invent
El llibre
Què volia ser de petit?
Diplomàtic
Què es posa per dormir?
Un pijama
Un somni
Viatjar a llocs on no he estat
Plat preferit
M’agrada menjar bé en general, però, si he d’escollir, em quedo amb les faves a la catalana
Una mania
L’ordre
El que més li molesta
La gent que no es comporta correctament i que ho fa amb mala fe
Sent admiració per...
La gent que ajuda desinteressadament
Una dita
"L’única cosa que m’interessa és trobar la pau interior". La peste de Mario Camus)