Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px

Actualitat > Entrevistes > Giacomo Filibeck

Entrevistes

Giacomo Filibeck
Totes les entrevistes#fun_eti('entr_entrevistas')#
L'entrevista


 
29/07/2004

Giacomo Filibeck


Representa els interessos de la juventut de tota Europa treballant amb la Unió Europea, el Consell d’Europa i les Nacions Unides. El Fòrum Europeu de la Joventut és una de les plataformes regionals que participen en l’organització del Festival Mundial de la Joventut Barcelona 2004. El Festival és l'únic espai de trobada especialment dissenyat i protagonitzat per organitzacions juvenils de tots els continents.

M’expliques què és el Festival Mundial de la Joventut (FMJ)?
El Festival Mundial de la Joventut és un espai de participació política del món juvenil on es tracten de les qüestions que afecten la globalització, la diversitat cultural, la sostenibilitat i les condicions de la pau; són aquests els grans temes que es tocaran i s’afrontaran al FMJ. El Festival neix per ser una festa de participació, de democràcia, de trobada entre moltes cultures diverses, entre moltes perspectives diverses, que poden trobar un punt d’unitat.

Qui participa al FMJ?
Esperem que hi hagi 10.000 nois i noies que provenen de tots els continents, però en realitat el món del qual vénen serà el de les organitzacions juvenils de tots els colors polítics, de diverses religions, de diferent caràcter social, amb una gran varietat d’ambicions, des dels joves que treballen per un medi ambient millor fins aquells que creuen en la participació política a través dels partits, els joves del món estudiantil, els joves del món del voluntariat. La participació juvenil també està lligada, necessàriament, als moments de trobades festives, de ser feliços plegats, però una festa per si sola no serveix de res, un festival neix perquè en un marc de diàleg, que també és polític, hi ha la possibilitat de crear amistat i comprensió entre les diferents cultures, i això es fa a través d’un seminari, d’una conferència...


Què tenen al cap els joves del món d’avui?
La joventut té una perspectiva cap al futur. Està clar que la cosa que més ens preocupa a nivell personal és la nostra formació, l’ocupació, tenir l’educació adequada per tenir la feina adequada, per ser ciutadans d’aquest món a un nivell diferent.


Un jove europeu té aquest problema perquè forma part d’una societat desenvolupada, un jove africà té primer l’exigència de satisfer les necessitats primàries, però en la perspectiva del desenvolupament també ell veu l’objectiu de la formació, de conèixer, d’aprendre per contribuir després amb el seu treball al desenvolupament mateix de la societat, i això és així també per a un jove asiàtic o sud-americà... El problema és crear les condicions perquè tots els joves puguin tenir una vida digna, amb plenitud de drets.

Tu has estat també en edicions anteriors del Festival, què és el que té de diferent dels altres, el FMJ que se celebra al Fòrum Barcelona 2004?
He tingut la sort de participar al Festival de Caparnica a Lisboa, l’any 1998, una experiència que em va marcar personalment i políticament. D’això fa sis anys i aleshores era un participant, i allà vaig entendre la importància del diàleg i de la cooperació internacional. Construir un altre món és possible, però només si ens reunim i parlem des de perspectives diferents sense tancaments mentals. La diferència, en realitat, és que si bé anem en la mateixa direcció que vam inaugurar a Lisboa, ara és més gran, més participatiu, s’amplia cada vegada més i per tant té més potencialitats.Festival Mundial de la Juventut Barcelona 2004

Zona Multimèdia

< Anteriores
Siguientes >

Sobre el FMJ Giacomo Filibeck
Test

El test
Un lloc per viure / visitar
El món
El millor invent
El telèfon
Què volia ser de petit?
Periodista
Què es posa per dormir?
No res
Un somni
Volar
Plat preferit
Pizza
Una mania
Espaguetis
El que més li molesta
La intolerància
Sent admiració per...
Els joves que lluiten per un món millor
Una dita
No tingueu por