Forum Barcelona 2004 | Español | English |
Mida text   petita 11px   mitjana 14px   gran 17px
 
IniciInformació PrácticaAjudaMapa de contingutsRegistra´tCorreu Web
  Troba:
Actualitat > Notícies > Dominique Wolton ha presentat aquesta tarda, en el marc del diàleg del Fòrum «Iteracció’04», el seu últim llibre, la otra mundialización

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies


 

06 / 05 / 2004
Dominique Wolton ha presentat aquesta tarda, en el marc del diàleg del Fòrum «Iteracció’04», el seu últim llibre, la otra mundialización

El director d’investigació del Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) de França, opina que «és necessària l’existència d’un projecte polític per resoldre els problemes derivats de la diversitat cultural»

L’últim llibre de Dominique Wolton, La otra mundialización, «ha provocat reaccions», la qual cosa ha satisfet l’autor. El llibre tracta de la interrelació entre comunicació, identitat i cultura, el que Wolton anomena «el triangle explosiu». Segons Wolton, «Europa hauria de plantejar-se el fet de la diversitat cultural i dotar aquest aspecte d’un projecte polític, ja que a través de la ciència no serà possible resoldre els problemes derivats d’aquesta qüestió». El director d’investigacions del CNRS no es mostra «contrari a les tècniques», però opina que «internet no està directament relacionat amb la democracia i pot acabar conduint a l’especulació».

Segons Wolton, la situació actual està provocant «el ressorgiment de les identitats culturals» i alhora «està generant un problema polític davant del qual cal reaccionar». El sociòleg francès creu que «és necessari respectar les diferents identitats lingüístiques; tot i que un idioma no és suficient per definir una determinada política cultural, és un element fonamental». Wolton ha afegit que «cal impedir que la identitat cultural es tanqui en ella mateixa, i per això cal vincular-la a la política». «La globalització hauria de ser un accelerador crític en què cultura i comunicació vagin de la mà».

Finalment, Dominique Wolton s’ha mostrat sensible a iniciatives com la celebració del Fòrum Barcelona-2004 que, segons les seves paraules, «en certa manera, fan la competència a la UNESCO».

El llibre, publicat en castellà per l’editorial Gedisa, es el quinzè en la trajectòria del sociòleg francès. També s’han traduït al castellà tres llibres més: Internet ¿y después?: una teoría crítica de los nuevos medios de comunicación, Sobrevivir a Internet i Elogio del gran público: Una teoría crítica de la televisión.