Forum Barcelona 2004 | Español | English |
Mida text   petita 11px   mitjana 14px   gran 17px
 
IniciInformació PrácticaAjudaMapa de contingutsRegistra´tCorreu Web
  Troba:
Actualitat > Notícies > Responsables de governs locals es mostren convençuts que un altre món és possible

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies


 

07 / 05 / 2004
Responsables de governs locals es mostren convençuts que un altre món és possible

Els participants en el Fòrum d’Autoritats Locals (FAL), que se celebra avui en el marc del Fòrum Barcelona 2004, han coincidit a definir l’Agenda 21 de la cultura, que es vol aprovar al final del Diàleg del Fòrum, com una eina imprescindible de llibertat cultural per obtenir, des de l’àmbit local, resultats que mai no s’han aconseguit en l’àmbit d’estats nacionals.

«Cal determinar en què han fracassat els governs i els estats. Potser perquè es basen en lògiques estatals, en les quals l’aspecte humà desapareix». Amb aquestes paraules, l’alcalde de Porto Alegre, Joao Verle, ha expressat el sentiment que comparteixen els ponents que han participat aquest matí en la roda de premsa convocada amb motiu de la celebració del IV Fòrum d’Autoritats Locals de Porto Alegre, en el marc del segon diàleg del Fòrum Barcelona 2004, que té lloc entre avui i demà en el Centre de Convencions de Barcelona.

Verle ha afegit que les col·lectivitats locals poden tenir una dimensió més pràctica i més humana que els estats i, per tant, cal que es tinguin molt en compte tots els punt de vista per trobar solucions dels problemes que, per exemple, planteja la globalització.

En aquest context, Aníbal Ibarra, alcalde de Buenos Aires, ha advertit que la globalització planteja el risc que se’ns esborri del mapa i, com a conseqüència, les administracions locals exigeixen una presència en l’escenari internacional.

Des d’aquest impuls que porten a terme conjuntament els governs locals, Jean Pierre Elong Mbassi, coordinador del Partenariat pel desenvolupament municipal de Benín, ha dit que es poden preservar les identitats. Segons Elong Mbassi a partir de l’àmbit local es poden canviar les coses. També ha subratllat que aquesta idea inicial ajudarà a configurar la construcció d’una alternativa creïble.

D’altra banda, Yves Cabannes, assessor a Amèrica Llatina i al Carib del PGU-Hàbitat de l’ONU, ha remarcat que «des de l’àmbit local és possible agafar un camí que ens condueixi cap a un altre món». Cabannes ha afegit que una de les missions de les administracions locals és informar els ciutadans perquè puguin exercir mesures de pressió davant de situacions conflictives, i ha posat l’exemple de les denúncies que s’han fet aquests últimes dies sobre les tortures de soldats nord-americans a presoners iraquians.

Finalment, el director general de Cultura de Montevideo, Gonzalo Carámbula, ha destacat que la participació no és possible si no existeix una llibertat cultural, i espera que «l’Agenda 21 s’aprovi en el marc del Fòrum i es converteixi en una eina imprescindible per generar un escenari que garanteixi la participació de tots els ciutadans».