Forum Barcelona 2004 | Español | English |
Mida text   petita 11px   mitjana 14px   gran 17px
 
IniciInformació PrácticaAjudaMapa de contingutsRegistra´tCorreu Web
  Troba:
Actualitat > Notícies > El Fòrum d’Autoritats Locals aprova l’Agenda 21 de la Cultura i promulga la Declaració de Barcelona

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies


 

08 / 05 / 2004
El Fòrum d’Autoritats Locals aprova l’Agenda 21 de la Cultura i promulga la Declaració de Barcelona

El IV Fòrum d’Autoritats Locals per a la inclusió social de Porto Alegre, que s’ha reunit a Barcelona durant el 7 i el 8 de maig, s’ha clausurat avui amb l’aprovació unànime de l’Agenda 21 de la Cultura. El Fòrum d’Autoritats Locals ha aprovat la Declaració de Barcelona, en la que han participat més de 300 ciutats de 44 països de tot el món.

El IV Fòrum d’Autoritats Locals de Porto Alegre ha acabat avui les seves sessions deprés de dos dies de treball que han reunit a Barcelona més de 120 alcaldes de ciutats de tot el món i un miler de participants. La Conferència plenària final, que s’ha celebrat aquesta tarda al Centre de Convencions del Recinte Fòrum, ha estat presidida per l’alcalde de Barcelona i president del Fòrum, Joan Clos, i ha comptat amb la participació de Ferran Mascarell, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joao Verle, alcalde de Porto Alegre, i Marta Suplicy, presidenta de l’associació de Ciutats i Governs Locals Units.

Durant aquesta conferència s’han discutit i aprovat l’Agenda 21 de la Cultura i la Declaració de Barcelona del IV Fòrum d’Autoritats Locals de Barcelona. Els dos documents s’han aprovat, per aclamació, entre aplaudiments dels assistents a la clausura.

L’alcalde de Porto Alegre, Joao Verle, ha destacat l’especial significació de la trobada del FAL a Barcelona després de la constitució a París, durant el 2 el 5 de maig, de l’organisme que agrupa a les xarxa de ciutats FMCU i IULA en una nova organització de ciutats i governs locals units. Verle ha insistit en el paper de la ciutat “com a espai per a la mediació de conflictes i foment d’una cultura de la pau”.

Us adjuntem els documents de l’Agenda 21 de la Cultura i la Declaració de Barcelona aprovats pel Fòrum d’Autoritats Locals de Porto Alegre a Barcelona.