Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Alexander Likhotal: «Els governs no estan disposats a sacrificar els seus beneficis i els ciutadans no estem disposats a sacrificar les nostres comoditats.»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies


 

01 / 06 / 2004
Alexander Likhotal: «Els governs no estan disposats a sacrificar els seus beneficis i els ciutadans no estem disposats a sacrificar les nostres comoditats.»

El president de la Creu Verda Internacional ha apuntat que s’ha avançat molt poc en el compliment dels Objectius del Mil·lenni i ha criticat que les despeses d’ajuda al desenvolupament han disminuït respecte al PIB des del 1992.

Bertrand Carrier, director del Diàleg «L’aigua: vida i seguretat» ha apuntat que «no és suficient dir que existeix el dret a l’aigua, cal d’aplicar-lo».

El president de la Creu Verda Internacional, Alexander Likhotal, ha demanat la introducció de canvis polítics dràstics que facilitin dedicar més recursos a l’eliminació de la pobresa per començar a complir els Objectius del Mil·lenni. En paraules seves de la sessió inaugural del Diàleg, «L’aigua: recurs estratègic», Likhotal ha dit que «els governs no estan disposats a sacrificar les seves influències i els seus beneficis i els ciutadans no estem disposats a sacrificar les nostres comoditats», pel que resulta difícil avançar en la solució dels problemes de l’aigua al planeta.

Així mateix, Bertrand Carrier, també de Creu Verda Internacional i director del Diàleg «L’aigua: vida i seguretat», ha demanat un acord més vinculant, ja que «no és suficient dir que existeix el dret a l’aigua, cal aplicar-lo». Igualment ha dit que es tracta d’un problema d’inversió, perquè «per cada dòlar que s’inverteixi en aigua se’n poden recollir 34, és una inversió rentable econòmicament». Al respecte ha suggerit que des dels països rics es paguen 10 dòlars l’any per resoldre els problemes de l’aigua al món.

Per a Anna Kajumulo Tibaijuka, directora executiva d’UN-HABITAT «només un canvi fonamental pot invertir la tendència actual». En referir-se al tradicional rol de les dones africanes en la cerca i subministrament d’aigua per a les seves famílies, ha dit que «les nenes han de canviar l’educació per aigua».

Per la seva part Andras Szollosi, director general adjunt de Ciències Naturals de la UNESCO ha desmitificat la idea de la guerra per l’aigua, ja que durant 4 mil·lennis els homes han col·laborat per compartir l’aigua sense disputar-se-la i s’ha preguntat si en el món actual «s’escollirà, s’imposarà el domini o la solidaritat?».

El Diàleg «Aigua: vida i seguretat» inaugurat aquest matí al Fòrum es perllongarà fins a l’1 de juny del 2004.

Més informació de L´aigua: vida i seguretat