Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Marinés Suares: «La mediació no és la panacea sinó una intervenció que influeix relativament»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

15 / 06 / 2004
Marinés Suares: «La mediació no és la panacea sinó una intervenció que influeix relativament»

El Diàleg «Conflictes en la vida quotidiana” ha comptat amb les expertes en mediació Marinés Suares i Susan Hackley que han analitzat el paper del mediador en la resolució de conflictes

Més informació de Els conflictes en la vida quotidiana

La mediadora i terapeuta familiar, Marinés Suares ha explicat que «la mediació no és la panacea sinó que és una intervenció que influeix relativament, és només un altre element que entra dins el sistema de relació amb les parts». Per a Suares el mediador ajuda les parts a retrobar-se i posar-se d’acord. En aquest sentit Suares ha dit que cal recordar que «els conflictes són inevitables però no són indispensables i a més molt són dolorosos, el que és bo són les diferències que cal harmonitzar-les perquè no generin conflicte». La mediadora creu que «és necessari i enriquidor la comediació ja que permet dos punts de vista, dues visions que generen els espais idonis per reflexionar continuadament». «La reflexió del mediador pot ajudar la gent a trobar la resposta», ha conclòs Suares.

La directora executiva del Programa de Negociació per a la Universitat de Harvard, Susan Hackley, ha explicat que els objectius d’aquest programa són «encoratjar noves formes de mediació, nodrir d’una nova generació de professors i estudiosos mediadors, subministrar un fòrum de discussió d’idees i experiències i connectar els debats sobre negociació amb esdeveniments del món real».

Hackley ha dit que el símptomes del fracàs en una negociació «són el malbaratament dels recursos, que les disputes s'allarguen, la pèrdua o el tancament de negocis en negociacions corporatives, en general el deteriorament de les relacions». Els factors que poden produir el fracàs d’una negociació i mediació són que les persones no siguin les idònies i no reflecteixin els interessos de les parts. Per a Hackley la mediació ha d’ajudar les parts a millorar amb l’objectiu de comprendre l’altra part. En aquest sentit, les parts han de ser flexibles i capaces d’adaptar-se a les persones que no són del seu gust o amb les que no estan d’acord i és necessari que expressin els seus propis interessos. Hackley ha apuntat que «el mite de la neutralitat no existeix tot i que això no vol dir que no es pugui iniciar una conversa amb l’altra part».