Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > L’Assemblea de líders religiosos i espirituals de Montserrat organitza quatre sessions per obrir el diàleg a partir de testimonis

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies


 

07 / 07 / 2004
L’Assemblea de líders religiosos i espirituals de Montserrat organitza quatre sessions per obrir el diàleg a partir de testimonis

Avui ha continuat a Montserrat l’Assemblea de líders religiosos i espirituals com a acte previ a la inauguració del IV Parlament de les Religions del Món que acull a partir de demà el Fòrum Universal de les Cultures.

Més informació de Parlament de les Religions del Món

Aquesta tarda l’Assemblea ha organitzat quatre sessions paral·leles per dividir els 400 participants en quatre grups per reflexionar sobre els temes clau que ha seleccionat aquest any el Consell del Parlament: la situació dels refugiats, l’accés a l’aigua, la violència religiosa i el deute extern.

L’Assemblea reuneix representants de les diferents religions, líders espirituals, joves, membres d’associacions civils, organitzacions internacionals i gent que són testimonis directes d’aquests conflictes.

En un dels grups s’ha tractat el tema del conflicte dels textos sagrats i s’ha obert el debat amb diferents testimonis sobre fins a quin punt es pot fer una interpretació literal d’aquests textos i si inciten a la violència.

També s’ha volgut discutir sobre el paper dels mitjans de comunicació en el conflicte de les religions. Una dona nord-americana ha carregat contra els mitjans fent al·lusió a un grup israelià interreligiós que intenta apropar postures entre israelians i palestins i que les seves iniciatives mai no surten als mitjans.

Un altre dels assistents ha criticat també l’aparició reiterada d’imatges de grups musulmans celebrant els atemptats de l’11-S mentre que tots els actes de solidaritat que molts grups del món àrab van portar a terme mai no es van arribar a publicar enlloc.

Una home ha parlat de la situació a l’Índia, el seu país, on, segons ell, falta educació per a la pau. Ha assenyalat que és molt important educar els nens perquè les comunitats són molt tancades i no se’ls ensenya a relacionar-se amb els altres. Aquests són alguns dels testimonis i propostes dels participants d’aquesta Assemblea de líders religiosos i espirituals.

En finalitzar les sessions, s’han tornat a reunir tots els assistents per parlar de les accions positives que s’han fet entre diferents comunitats religioses. S’ha posat l’exemple d’un franciscà que durant la guerra dels Balcans va arriscar la seva vida passant d’un cantó a l’altre de la línia de foc per salvar vides independentment de la religió.

Demà es farà una sessió plenària de 10 h a 12 h del matí com a acte de clausura i s’ha proposat als participants que pensin quin compromís individual volen assumir. Es volen trobar accions profundes i simples per prendre decisions que transformin la persona, per aconseguir així un impacte local que esdevingui un impacte global.