Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Marilyn Tam: «Cal un canvi profund i no fer-ho seria perjudicial per a tots»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies


 

20 / 07 / 2004
Marilyn Tam: «Cal un canvi profund i no fer-ho seria perjudicial per a tots»

La directora executiva d’Us Foundation i exvicepresidenta de Reebok Aparel and Retail Group ha apuntat la necessitat que les empreses actuïn eficaçment per contribuir al desenvolupament.
A la sessió inaugural del Diàleg «El paper de l'empresa en el segle XXI» hi han intervingut, a més, François Perigot, president de l'Organització Internacional d’Empresaris i Bibi Rusell, fundadora de Bibi Productions, de Bangla Desh.


Més informació de El paper de l´empresa en el segle XXI

Marilyn Tam, directora executiva d’Us Foundation, dels Estats Units, ha apuntat aquesta tarda en la inauguració del Diàleg «El paper de l'empresa en el segle XXI» que «cal un canvi profund i no fer-ho seria perjudicial per a tots, tant per a les empreses com per a tots els ciutadans». En la seva intervenció s'ha referit a la necessitat que l'empresa s'involucri directament en els problemes actuals, com ara «el nivell de vida, l'educació, el medi ambient, la situació real dels països on estan enclavades les empreses».

D'acord amb la seva opinió, «cal compartir el bo i el que té de dolent el desenvolupament» i per a això ha proposat el que ella considera els quatre principis bàsics per als empresaris i que d'acord amb la seva experiència li han permès «no sols establir i mantenir la integritat i l'ètica en els negocis i en la vida, sinó també obtenir èxit en l'actual món competitiu global». Aquests principis són: dir sempre la veritat, trobar socis, cometre únicament grans errors i morir amb la pròpia espasa, és a dir, viure segons les pròpies conviccions.

Ha reiterat que ni personalment ni en l’àmbit de l'empresa es pot esperar que sigui l'altre, el govern o altres companyies, qui doni els primers passos, sinó actuar ràpidament i eficaçment en la manera de dirigir els negocis.

Per part seva François Perigot, president de l'Organització Internacional d’Empresaris s'ha referit a la gran importància de l'empresa en l'actual conjuntura internacional, ja que «no actua aïlladament sinó que participa en el marc del desenvolupament econòmic i polític, i és protagonista en activitats essencials com l'ocupació, el creixement econòmic i la justícia social».

Igualment ha apuntat que «el món es regeix per models ja caducs i actualment cal un model de solidaritat i de diàleg en el qual les empreses han de participar activament». En la seva intervenció ha reiterat la importància de la democràcia, l'economia de mercat, la liberalització econòmica i la responsabilitat social de les empreses com a conceptes bàsics ja definits i en els quals cal treballar.

Bibi Russell, fundadora de Bibi Productions, una petita companyia de Bangla Desh, dedicada a la producció i el comerç de tèxtils i artesanies d'aquest país ha criticat que els mitjans de premsa occidentals només expliquin els desastres naturals i les misèries dels països pobres, perquè «no sols tenim pobresa en el meu país».

En explicar el desenvolupament de Bibi Productions ha assegurat que malgrat el que a vegades s'opina a Occident dels problemes en la qualitat i l'incompliment de compromisos per part d'empreses del seu país, en el seu cas, mai no han tingut una devolució ni han incomplert en una data d'entrega. Ha conclòs assegurant que «hi ha bellesa en la pobresa i jo els mostraré aquesta màgia».