Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Linda Rottenberg, consellera delegada i cofundadora d'Endeavor Global: «Molta gent no vol entrar en el món dels negocis per la mala imatge dels empresaris»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies


 

21 / 07 / 2004
Linda Rottenberg, consellera delegada i cofundadora d'Endeavor Global: «Molta gent no vol entrar en el món dels negocis per la mala imatge dels empresaris»

Les «141 preguntes» del Fòrum (73): «Hem de trobar noves maneres d’ajudar el desenvolupament?» Linda Rottenberg, cofundadora d’Endeavor Global, organització internacional sense afany de lucre que ofereix el seu suport a noves iniciatives empresarials, ha manifestat que «cal modificar la imatge dels homes de negocis i formar empresaris amb una nova consciència social per tal de crear llocs de treball i generar riquesa». Ha dit que tant a Espanya com a Amèrica Llatina «el fracàs no s’accepta» i ha considerat fonamental que les persones emprenedores tinguin confiança en les seves possibilitats: «A Endeavor creiem en aquells que creuen en ells mateixos», ha assegurat.

Més informació de les 141 preguntes - Hem de trobar noves maneres d’ajudar el desenvolupament?

Més informació de El paper de l´empresa en el segle XXI

Linda Rottenberg, consellera delegada i cofundadora d’Endeavor Global, ha destacat avui a l'Escenari de la Haima que «per solucionar l’atur i la pobresa cal que hi hagi el convenciment de què els empresaris no formen part del problema». Ha assenyalat que als Estats Units es pensa que els empresaris contribueixen de forma clara a la creació d’ocupació, però que a Europa i a Llatinoamèrica els homes de negoci solen associar-se amb la corrupció i l’egoisme: «Cal modificar aquesta imatge i formar empresaris amb una nova consciència social. Qui solucionarà el fenomen de la pobresa? Els estats?», s’ha preguntat.

De fet, ella mateixa s’ha encarregat de realitzar una ràpida enquesta entre els assistents a l’acte per esbrinar el grau de confiança que mereixen els empresaris. Entre d’altres, ha escoltat l’opinió de dues persones del públic: «Aquí patim un problema cultural: tota mena de poder està mal vist», ha afirmat una; «el que passa és que els empresaris han de saber que la força dels diners té tanta importància com la força del treball», ha observat una altra. Després de comprovar que la majoria es mostrava recelosa amb els homes de negocis, Linda Rottenberg ha conclòs que «necessitem canviar la situació; d’aquí a deu anys ens tornem a trobar i vostès m’expliquen quina mena de negocis s’han decidit a tirar endavant».

Rottenberg ha explicat que Endeavor Global trenca amb els plantejaments negatius que es limiten a facilitar ajudes puntuals a la gent que ho necessita: «Identifiquem a nous talents per oferir-los les oportunitats que els permetin crear empreses». Entre d’altres, ha explicat el cas d’un jove argentí de Buenos Aires que venia productes d’oficina i que, gràcies a la col·laboració i a l’assessorament d’Endeavor Global «ha creat una empresa que avui té 500 treballadors i que factura 50 milions de dòlars». Rottenberg ha comentat també que l’organització busca persones amb bones idees i que, després de sis mesos d’entrevistes, s’escullen els candidats més adients per a iniciar nous negocis. «D’aquesta manera hem creat 12.000 llocs de treball a Llatinoamèrica», ha precisat. També ha insistit en que la finalitat del projecte passa per consolidar «bons ciutadans amb bones condicions de treball, que ajudin a la seva comunitat mitjançant la seva activitat empresarial». En aquest context, ha destacat que l’objectiu «no és crear altres deu empresaris rics», doncs es pretén «que ells mateixos expliquin la seva experiència i animin a altres joves emprenedors».

Ha dit que tant a Espanya com a Amèrica Llatina «el fracàs no s’accepta» i ha considerat fonamental que les persones emprenedores tinguin confiança en les seves possibilitats: «A Endeavor creiem en aquells que creuen en ells mateixos; el fracàs no és dolent», ha assegurat.

Endeavor (que significa «esforç» en anglès) promou un nou model de desenvolupament econòmic, social i cultural a través del suport a l’activitat emprenedora en mercats emergents. La iniciativa va néixer en la seguretat que la creació d’una xarxa de suport que aportés coneixement, contactes i accés als emprenedors generaria empreses d’èxit i models a seguir. L’organització té presència als Estats Units, Brasil, Xile, Uruguai, Mèxic, Argentina i, des de fa poc, a Sud-àfrica: «Nosaltres només anem allà on ens criden», ha afegit .