Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Stuart Hart: «La base de la societat és una font d'oportunitat de negoci»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

21 / 07 / 2004
Stuart Hart: «La base de la societat és una font d'oportunitat de negoci»

La sessió plenària del Diàleg «El paper de l’empresa en el segle XXI» ha analitzat les oportunitats de negoci en els països en desenvolupament

Més informació de El paper de l´empresa en el segle XXI

El catedràtic d’Empresa Sostenible en les escoles de direcció de Kenan-Flagler Business School, Stuart Hart, ha parlat de la base de la piràmide poblacional com a «font d’oportunitat de negoci». Stuart ha dit que actualment «a la part alta de la piràmide hi ha 800 milions de persones que acumulen 15 mil milions de dòlars; a la part mitja hi ha 1.500 milions de persones que acumulen entre 1.500 i 15 mil milions de dòlars; i a la part baixa, els pobres, hi ha 5.000 milions que acumulen menys de 1.500 milions de dòlars i tenen grans necessitats».

Stuart ha afegit que «en aquesta part baixa es desenvolupa l’economia informal i hi ha un gran espai per fer negoci, tot i que cal afrontar-lo des d’estratègies diferents a les tradicionals». En aquest sentit, Stuart ha explicat que «els acords i el coneixement del mercat s’han de fer amb agents locals que, tot i ser analfabets, pobres i persones aïllades, coneixen les necessitats reals d’aquests mercats».

En relació al paper de les ONG en aquest països subdesenvolupats, Stuart ha explicat que «aquestes organitzacions han fet un treball molt lloable per solucionar les necessitats d’aquest mercat, però un model lucratiu de negoci pot anar més enllà i aconseguir resultats més elevats».

L’exvicepresident de Royal Philips Electronics, Jan Oosterveld, ha fet referència a les noves tecnologies, que «seran emergents en els països pobres més que en els occidentals, perquè permetran solucionar les necessitats d’aquest mercats amb costos inferiors». Oosterveld ha parlat de l’energia solar que permet aconseguir electricitat sense necessitat d’una xarxa de distribució. Per a Oosterveld, les claus de l’èxit del negoci són «entendre les necessitats dels mercats, involucrar les persones de tots els nivells i desenvolupar la distribució del producte». Per a Oosterveld, «la filantropia no ha solucionat el problema entre els rics i els pobres, i les empreses, tot i que no són una panacea, són un intent per solucionar el problema, encara que aquest requereixi temps i atenció».