Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > El Fòrum és un dels impulsors del Centre Barcelona del Global Compact de les Nacions Unides

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

23 / 07 / 2004
El Fòrum és un dels impulsors del Centre Barcelona del Global Compact de les Nacions Unides

En la roda de premsa de les conclusions del diàleg «El paper de l’empresa en el segle XXI», celebrat del 19 al 22 de juliol al Centre de Convencions del Fòrum, s’ha presentat el projecte Centre Barcelona Global Compact per difondre l’esperit que promou el Fòrum i contribuir a l’estudi, la divulgació i l’impuls dels temes relacionats amb la responsabilitat social de l’empresa

Més informació de El paper de l´empresa en el segle XXI

Aquesta tarda s’ha presentat a la sala de rodes de premsa del Centre de Convencions del Recinte Fòrum la creació del Centre Barcelona Global Compact. Aquest centre és una iniciativa del Fòrum que dóna continuïtat al diàleg «El paper de l’empresa en el segle XXI» en què col·laboren les tres escoles, ESADE, IESE i l’Institut d’Empresa, que han participat en les sessions del diàleg. La iniciativa també compta amb el suport de les Nacions Unides.

Àngel Cabrera, degà de l’Institut d’Empresa Business School; Carlos Losada, director general d’ESADE Business School; Antonio Argandoña, catedràtic d’Economia i Ètica Empresarial de l’IESE; George Kell, responsable executiu de Global Compact de l’ONU, i Mireia Belil, directora de Diàlegs del Fòrum, han destacat la importància d’aquest projecte d’àmbit internacional .

Els ponents han explicat que els principals objectius del centre són servir com a punt de trobada anual d’escoles, professionals i empreses, per fomentar la relació entre les xarxes locals de cada estat, intercanviar experiències, impulsar el coneixement científic i la investigació arreu del món, i divulgar els temes relacionats amb la responsabilitat social de l’empresa.

El responsable executiu de Global Compact de l’ONU a Nova York, George Kell, ha qualificat el projecte d’«experiència extraordinària per promoure i canviar el món» i ha afegit que «Barcelona ha demostrat un lideratge important amb aquestes iniciatives». El Global Compact, impulsat per Kofi Annan, fomenta el canvi organitzador a partir de deu principis, els drets laborals, els drets humans, els mediambientals i els temes relacionats amb la corrupció, i «és important que les empreses s’impliquin i que comuniquin clarament els seus valors», segons Kell.

Argandoña ha destacat la capacitat de les escoles per treballar conjuntament en aquesta iniciativa per reflexionar sobre el canvi del paper de l’empresa en la societat actual perquè «les escoles també contribuïm a transformar conductes, som responsables de generar valors i podem ajudar molt».

«El centre és una oportunitat per a la societat per trobar un lloc on intercanviar experiències, aprendre alguna cosa de l’acció de l’empresa en la societat, recollir coneixements i difondre’ls per les xarxes de la Global Compact», segons ha explicat Losada. També ha assenyalat el valor de les sessions celebrades al Fòrum i el paper d’aquesta iniciativa «per la importància del procés de redefinir el rol de l’empresa en les pròximes dècades, perquè l’empresa és un actor que configurarà molt directament la societat, el futur».

Cabrera ha dit que s’han discutit els punts claus, els reptes de l’empresa d’aquest segle en què el nou empresari és un agent econòmic, polític, un activista social molt emprenedor, i que s’han començat a definir les accions del Centre Barcelona Global Compact, que vol influir en la manera com es gestionen les empreses de tot el món.

«Aquest projecte és únic al món», segons Kell, perquè és la primera vegada que el Global Compact de Nova York dóna suport per impulsar un punt de trobada entre tots els agents, empreses i professionals del món empresarial per desenvolupar criteris comuns i unir les xarxes locals per treballar globalment.