Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Jordi Folgado Ferrer, director general de la Fundació Vicenç Ferrer: «És bo que al món hi hagi dones com Doreen Reddy»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

30 / 07 / 2004
Jordi Folgado Ferrer, director general de la Fundació Vicenç Ferrer: «És bo que al món hi hagi dones com Doreen Reddy»

Vinculada amb la Fundació Vicenç Ferrer des del 1975, Doreen Reddy ha demostrat, al llarg dels últims vint anys, el seu compromís amb els objectius de la fundació per transformar una de les zones més pobres i excloses del sistema de castes hindú, els anomenats dalits o intocables. Des del 1994 Reddy és directora de l’àrea de la dona de la Fundació Vicenç Ferrer/Rural Development Trust (FVF/RDT).

Més informació del diàleg 'Viure i Conviure. Fòrum Mundial de les Dones'

Doreen Reddy

Tal i com ha explicat Doreen Reddy, els programes de la fundació al seu país afecten al voltant d’uns dos milions de persones que viuen en uns 1.550 pobles. Les accions de la fundació estan destinades a millorar l’educació dels infants, el desenvolupament de les dones i l’eradicació de la pobresa a les poblacions populars de l’Índia. Reddy ha recordat que «les dones índies pateixen discriminació pel fet de ser dones i pel sistema de castes hindú».

La divisió que dirigeix Reddy ha creat un banc per a dones, que fomenta la seva inserció laboral, sovint per compte propi. Més de 41.000 dones ja s’han beneficiat dels ajuts d’aquest banc, que es nodreix principalment de les donacions de particulars, entitats i institucions. Gràcies als programes de la Fundació Vicenç Ferrer, en l’actualitat existeixen 2.674 sanghams o grups de dones en 916 pobles del districte d’Anantapur que gestionen independentment els seus estalvis i són capaços de decidir la solució a qualsevol problema que afecti la seva comunitat, com ara l’augment dels seus ingressos o l’educació dels fills.

El director general de la Fundació Vicenç Ferrer, Jordi Folgado Ferrer, ha afirmat amb contundència que «és bo que al món hi hagi dones com Doreen Reddy». Folgado Ferrer ha explicat que l’ajuda a les dones de la casta dels intocables i la progressiva eradicació de la pobresa «és un llarg procés, que parteix de l’encoratjament a les dones per tenir projectes propis i disposar de certa autonomia per sortir dels seus ambients familiars, que poden arribar a ser molt opressius. Des de la fundació impulsem constantment programes d’ajuda segons les necessitats que detectem en cada moment. Passa més o menys com en un laboratori, experimentem amb fórmules i després s’expandeixen cap a la resta de la societat».