Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Més de 3.200 joves han passat la nit al campament del Festival Mundial de la Joventut

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

08 / 08 / 2004
Més de 3.200 joves han passat la nit al campament del Festival Mundial de la JoventutMés de 3.200 joves han dormit al campament instal·lat prop de la platja de la Nova Mar Bella la nit abans de la cerimònia inaugural del Festival Mundial de la Joventut, que es durà a terme aquesta tarda a l’Edifici Fòrum. Un grup format per vora dos-cents nois i noies arribats des de Macedònia ha format l’últim gran contingent. Avui, els joves d’arreu del món inscrits al Festival, en nombre superior a les deu mil persones, han començat ja les prop de setanta activitats previstes per a la jornada dominical. Tots els acreditats al Festival poden participar en tallers, ponències, diàlegs i activitats programades per aquesta gran trobada que es perllongarà fins al proper dissabte, 14 d’agost.

La nombrosa presència derivada de la celebració del Festival va potenciar les activitats nocturnes del Fòrum. Els joves van rebre un val per sopar a diverses zones de menjador al recinte amb l’opció de triar una de les tres possibilitats de menú ofert. A la nit, la programació de concerts i espectacles del Recinte Fòrum va notar l’arrencada del Festival i, així, actuacions com la de l’orquestra Barbés van aplegar més de 1.500 persones, mentre altres preferien els tocs de jazz del grup Tandoori de Noir, que va actuar davant d’uns 500 espectadors, i un tercer grup també molt nombrós ballava sota la direcció dels discjòqueis que programen música a la zona de la placa Fotovoltaica.

La nit s’ha desenvolupat en la més absoluta normalitat al campament del Festival, situat en les immediacions del Fòrum, al costat de la platja de la Nova Mar Bella. Aquest matí, el campament s’ha llevat a punt pel repartiment de més de 3.000 esmorzars, consistents en sucs de fruita, sandvitxos i fruites pelades i envasades.

Aquesta tarda, a partir de les 18.00 h, l’Auditori de l’Edifici Fòrum viurà la cerimònia d’inauguració, en què es preveu que hi participin, a banda dels líders juvenils i els màxims representants de l’organització del Festival, el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i l’alcalde de Barcelona i president del Fòrum, Joan Clos.

La celebració del Festival Mundial de la Joventut alterarà, com es sabut, l’horari de tancament del Recinte Fòrum, que mantindrà les portes obertes fins a les 02.00 de la matinada. Aquesta nit, a partir de les 12.00 h, entrarà en funcionament el servei de llançadores que desplaçarà sense cost els joves i assistents al Festival des del Fòrum fins a Plaça de Catalunya.