Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > La celebració de la diversitat marca la inauguració del Festival Mundial de la Joventut

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies


 

09 / 08 / 2004
La celebració de la diversitat marca la inauguració del Festival Mundial de la Joventut

En la inauguració del Festival de la Joventut Fabián Mohedano, president del Consell de la Joventut de Barcelona, ha afirmat que els assistents a l’esdeveniment no són només representants dels seus països sinó de la diversitat de gent jove que hi ha al món. Joan Clos, president del Fòrum Barcelona 2004 i alcalde de Barcelona, ha agraït la presència dels assistents al Festival i ha assenyalat que no n’hi ha prou amb els diners per al creixement del món sinó que també cal capital humà i polític. En l'acte inaugural també hi han intervingut Giacomo Filibeck, president del Fòrum Europeu de la Joventut, María Elena Enríquez, directora del Departament de Joventut de la UNESCO, i Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya.

Més informació del Festival Mundial de la Joventut

En el discurs d'inauguració del Festival Mundial de la Joventut Barcelona 2004, Fabián Mohedano, president del Consell de la Joventut de Barcelona, ha assegurat que «la varietat de països i llengües presents en el Festival és un clar exemple de la diversitat i també de la diversitat de capacitats, ideologies, orientacions sexuals, creences i opcions de vida, i aquesta riquesa extraordinària ha de servir d'estímul per conviure i aprendre els uns dels altres».

Alicia Fernández, presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Barcelona, ha apuntat que «ens reunim amb la voluntat de construir el món i ho fem des de una òptica jove». D'acord amb les seves paraules, «les associacions juvenils són una escola de participació on s'aprèn a ser coresponsables de projectes, a treballar en equip, ajudar a reforçar la democràcia». A més, ha assenyalat: «La ciutadania que reclamem és de present i no de futur. El món on viurem el volem pensar i decidir des d'ara, per això demanem espais i oportunitats per decidir en el nostre barri, en la nostra ciutat i en el nostre país mentre som joves. La gent jove volem accés immediat a la plena ciutadania, no esperem a demà».

En nom de Fòrum Europeu de la Joventut, el seu president, Giacomo Filibeck, ha expressat que «els debats del Festival no tindran sentit si no tenim en compte que milers de joves són aquí per diferents raons, i és per a ells i amb ells amb els quals volem compartir un món millor».

Més endavant María Elena Enriquez, directora del Departament de Joventut de la UNESCO, ha assegurat: «En la institució que represento estem convençuts que hem de trobar-nos amb els joves on ells es trobin». Ha afegit, a més, que en aquesta edició del Festival Mundial de la Joventut, la UNESCO treballarà per «trobar maneres de lluitar contra la violència i construir pràctiques alternatives per evitar-la».

Joan Clos, president del Fòrum Barcelona 2004 i alcalde de Barcelona ha agraït la presència dels assistents al Festival i ha assenyalat que «no n'hi ha prou els diners per al creixement del món, encara que són necessaris; també necessitem capital humà i polític per reforçar el mecanisme de representativitat de la societat». El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha reiterat que aquest és el festival de les oportunitats, perquè dóna la possibilitat de crear vincles de col·laboració entre les organitzacions juvenils, l'oportunitat de somiar un món d'igualtat i oportunitats per a tots i, per a Barcelona, l'oportunitat de donar-se a conèixer en el món. Ha conclòs la seva intervenció dient que «si el món té una esperança, aquests són tots vostès».

El Festival Mundial de la Joventut Barcelona 2004, que s'ha inaugurat aquesta tarda, continuarà al Fòrum fins al proper 14 d'agost.