Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > El Govern anuncia al Fòrum que el voluntariat serà un mèrit per accedir a una feina

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies


 

18 / 08 / 2004
El Govern anuncia al Fòrum que el voluntariat serà un mèrit per accedir a una feina

Amparo Valcarce, secretària d’estat de Serveis Socials del Ministeri de Treball, ha anunciat en l’acte d’inauguració de la 18a Conferència Mundial del Voluntariat que se celebra al Fòrum, un paquet de mesures del Govern per potenciar el voluntariat, entre les quals el fet que «aquest treball no remunerat sigui un mèrit per accedir a una feina», ha dit Valcarce

Més informació de 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004

Amparo Valcarce ha manifestat la ferma determinació del Govern de «fer propaganda social» i aconseguir «un major reconeixement del treball voluntari per tal que Espanya deixi de ser la cua del voluntariat social en el marc de la Unió Europea». Així, la secretària d’estat ha anunciat que l’Executiu potenciarà el reconeixement del voluntariat en l’accés al mercat laboral. «Ser voluntari és un motiu de prestigi social, una feina no remunerada que es considerarà un mèrit per accedir a una feina», ha declarat Valcarce que també ha traslladat el propòsit del Ministeri de Treball d’implicar els empresaris en aquesta iniciativa.

Valcarce ha remarcat que el Fòrum Barcelona 2004 i la inauguració de la 18a Conferència Mundial del Voluntariat és el «marc idoni» per recordar el compromís electoral de la creació del nou Estatut del cooperant i el voluntari, que encara no té data, si bé la secretària d’estat s’ha compromès a finalitzar-ne l’elaboració «el més aviat possible». En el marc d’aquest Estatut es reconeixerà l’acció voluntària com a mèrit per accedir al mercat laboral.

Valcarce també ha anunciat que en els propers pressupostos generals de l’Estat, l’elaboració dels quals començarà el proper mes de setembre, s’augmentarà «de manera significativa» el finançament del voluntariat i les ONG que l’impulsen. Valcarce ha explicat que es tracta d’atorgar un finançament plurianual per tal que els projectes d’aquestes entitats tinguin major continuïtat i «també els contractes de les persones que treballen en ONG. Dedicarem més recursos per mitjà de la partida del 0,52% de l’impost sobre la renta de les persones físiques (IRPF) per oferir una major estabilitat al sector». Valcarce ha insistit que el Fòrum Barcelona 2004 «és el marc fonamental per anunciar el compromís del Govern amb les ONG i amb l’estabilitat d’aquestes organitzacions».