Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Jordi Ibáñez: “La llei d’estrangeria és una font d’exclusió sistemàtica per als immigrants”

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies


 

20 / 08 / 2004
Jordi Ibáñez: “La llei d’estrangeria és una font d’exclusió sistemàtica per als immigrants”

La Unitat Territorial de Barcelona de la Federació Catalana de Voluntariat Social ha presentat aquesta tarda un document –Quadern– en el qual es recullen les principals conclusions d’un estudi que permet conèixer la difusió de les necessitats socials que cobreixen les entitats dedicades al voluntariat

Més informació de 18a Conferència Mundial del Voluntariat IAVE 2004

La secretaria general de la Unitat Territorial de la Federació Catalana de Voluntariat, Eulàlia Mas, ha explicat que l’estudi s’ha realitzat en el fenomen de la immigració perquè “sotraga la nostra societat complexa, benestant i desequilibrada, cristal·litza les nostres contradiccions, descobreix les nostres pors latents, representa una amenaça als nostres costums i rutines i és el signe de la desavinença entre la política social de l’administració i la ciutadania”.

Un cop analitzades 57 entitats de voluntariat que d’alguna manera o altra tracten el tema de la immigració, la Unitat Territorial ha arribat a una sèrie de conclusions. En aquest sentit, Jordi Ibáñez ha explicat que “les entitats socials són la xarxa social alternativa per a la integració de la immigració”. A més, Ibáñez creu que “és necessari un esforç de coordinació d’administracions i els agents implicats, així com també un increment dels recursos”.

Ibáñez ha criticat la llei d’estrangeria, de la qual ha dit que “és una font d’exclusió sistemàtica per als immigrants quan, entre d’altres aspectes, hauria de permetre l’accés a la regularització dels col·lectius que treballen en l’economia submergida”. Ibáñez ha demanat que es reformi, “igual que s’ha fet amb el pla hidrològic o amb la retirada de les tropes de l’Iraq”.

Per a Ibáñez “les entitats han adaptat els seus serveis i recursos mantenint el criteri d’intentar no crear serveis específics per a la població immigrant”. En aquest sentit, “les entitats tenen la percepció d’estar suplint les obligacions de l’administració”. Segons Ibáñez, “és important entendre el context dels immigrants”.