Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Raymond Weber (Lux-Development, SA): «Europa necessita una política cultural basada en els seus valors»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

25 / 08 / 2004
Raymond Weber (Lux-Development, SA): «Europa necessita una política cultural basada en els seus valors»

El director de l'Agència Governamental de Luxemburg per a la Cooperació al Desenvolupament ha afirmat que Europa està marcada per una lògica econòmica i social que considera la cultura com a marginal.

Més informació de Drets culturals i desenvolupament humà. Nous espais multiculturals

Raymond Weber, director de Lux-Development, SA, ha apuntat avui en el Diàleg “Drets culturals i desenvolupament humà” que “no hi ha una política cultural europea i la necessita, ja que si diem que la Unió Europea és una comunitat de valors, llavors és l’espai idoni per dur-la a terme”.

En intervenir a la sessió “Polítiques culturals”, Weber ha assegurat que fins ara “no ha existit una voluntat política per desenvolupar-la i hi ha estats que refusen cedir la competència en matèria cultural a una entitat supranacional per por de veure danyades les seves identitats culturals”. Així mateix ha plantejat que “Europa està marcada per una lògica econòmica i social, que considera la cultura com a marginal”.

D'acord amb la seva opinió “les polítiques culturals nacionals basades en programes i mesures estan en crisi, per tant, cal reinventar-les i basar-les en valors i drets culturals, i a més tenir-les en compte en el projecte de constitució de la Unió Europea”.

Per part seva Patrice Meyer-Bisch, coordinador de l'Institut Interdisciplinari de Drets Humans i Ètica, de la Universitat de Friburg, Suïssa, ha comentat que “el dret cultural és el més espiritual de tots els drets i el que ens permet construir la llibertat”. En la seva intervenció ha demanat que els indicadors de desenvolupament cultural no es mesurin per xifres de llibres, ni entrades de cinema sinó per indicadors molt més efectius.

Així mateix Corina Suteu, experta en política cultural europea ha demanat “una política cultural intel·ligent i participativa que vinculi el rol dels individus i el de les institucions.