Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > La immigració centra el nou diàleg del fòrum sobre moviments humans

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

30 / 08 / 2004
La immigració centra el nou diàleg del fòrum sobre moviments humans

“Moviments humans i immigració” és el títol sota el qual es donaran cita al voltant de 1.500 participants de tot el món per analitzar els efectes dels moviments migratoris i per trobar noves idees que permetin abordar-los de manera global i eficaç.

Més informació de Moviments humans i immigració

La immigració centrarà el pròxim diàleg del Fòrum, que se celebrarà entre els propers dies 2 i 5 de setembre. El Congrés Mundial sobre Moviments Humans i Immigració: un repte per al segle XXI serà inaugurat per Pasqual Maragall, president de la Generalitat de Catalunya, i comptarà amb la intervenció d’Andreu Claret, director del Diàleg i de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed).

Aquest congrés, organitzat per IEMed i el Fòrum Universal de les Cultures–Barcelona 2004, té com a objectiu entendre una realitat marcada per la mobilitat humana i la immigració, dos fenòmens que no estan sent gestionats d'una manera integral i eficaç. El món s'ha reduït i les migracions s'han d'entendre de manera diferent, per la qual cosa aquest diàleg servirà per aportar idees noves i realistes que serveixin per a futurs debats i com a punt de referència per als poders públics.

En aquest sentit, el diàleg, la sessió inaugural del qual anirà a càrrec de l'escriptor Juan Goytisolo, comptarà amb la presència de responsables polítics i agents socials, així com amb representants d'organitzacions dels cinc continents, a fi d'aportar un major nombre de punts de vista. En total, s'esperen 1.500 participants procedents dels camps acadèmic, organismes internacionals, governs, organitzacions no governamentals (ONG), sector privat i mitjans de comunicació de tot el món.

El Diàleg que comença dimecres té tres eixos bàsics: les transformacions (influència de la societat del coneixement i la informació en les tendències migratòries), la diversitat cultural (amb les noves relacions que neixen entre poblacions, identitats, territoris i cultures inicialment diferents) i la justícia (ateses les diferències socioeconòmiques i de béns que generen els moviments migratoris).

El Diàleg “Moviments humans i immigració” s'estructura en quatre conferències plenàries, en què participaran 150 ponents. A més, es desenvoluparan 24 taules rodones de diferents formats per debatre i facilitar l'intercanvi d'experiències de diferents actors de tot el món.

També hi haurà sessions, denominades “Jo també he estat immigrant”, en què coneguts personatges de la cultura, la ciència, l'empresa o l'esport explicaran la seva experiència.

Àfrica, Amèrica, l'àrea d’Àsia, el Pacífic i Europa protagonitzaran quatre sessions regionals en què es tractaran els efectes dels moviments humans en les principals zones migratòries. Finalment, es duran a terme tallers d'experiències a fi de donar a conèixer actuacions significatives a escala internacional i de propiciar el contacte entre les zones.