Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Odón Elorza defensa la ciutat com a laboratori per a la convivència i la democràcia participativa

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies


 

20 / 09 / 2004
Odón Elorza defensa la ciutat com a laboratori per a la convivència i la democràcia participativa

L’alcalde de San Sebastià, Odón Elorza, ha subratllat aquesta tarda que la ciutat ha de ser un laboratori per crear nous marcs de convivència i generar democràcia participativa i desenvolupament comunitari. L’alcalde de Donostia ha intervingut en el seminari «Dret a la ciutat: democràcia participativa», que ha tingut lloc al Fòrum

Més informació de Drets humans, necessitats emergents i nous compromisos

Odón Elorza, alcalde de San Sebastià, ha defensat la ciutat com a laboratori per crear nous marcs de convivència i generar democràcia participativa i desenvolupament comunitari. L’alcalde de Donostia ha denunciat que la joventut perd els valors en el sentit de solidaritat i voluntariat com a conseqüència dels condicionants socials i del mercat. «Es tornen més competitius i ja no volen participar en activitats com ara l’ajuda a la gent gran», ha assenyalat Elorza, que s’ha referit concretament a la problemàtica de l’Alzheimer.

Elorza ha intervingut avui en el seminari «Dret a la ciutat: democràcia participativa», dins del diàleg «Drets humans, necessitats emergents i nous compromisos», que se celebra en el Centre de Convencions del Fòrum. El diàleg es clausura dimarts 21 de setembre.

La democràcia participativa es basa en un pressupost participatiu, en què les entitats ciutadanes i cíviques participen en la presa de decisions sobre les prioritats d’inversió pública.

L’alcalde de San Sebastià ha subratllat cinc punts per lluitar contra el problema de l’exclusió i la marginació en les ciutats. En primer lloc, ha citat la importància de la ciutat com a eina de redistribució de la renta i la ciutat com a espai per garantir una vida digna. Elorza també ha remarcat que la ciutat ha de ser un espai de solidaritat, però no tan sols per exigir millors serveis, com ara transports, educació o sanitat, sinó com a marc en el qual la ciutadania ha de col·laborar en entitats associatives o de voluntariat.

L’alcalde ha recalcat que la ciutat s’ha de configurar com un instrument per a l’educació, com a complement del sistema educatiu tradicional, «educant en drets humans i en valors com la pau, especialment en ciutats com les basques». Odón Elorza també ha defensat la ciutat com a espai de solidaritat.