Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Anna Simó: La renda mínima no és suficient

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

20 / 09 / 2004
Anna Simó: La renda mínima no és suficient

La consellera de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya ha emfasitzat que el model actual de renda ha d’adaptar-se als canvis de la societat.

Més informació de Drets humans, necessitats emergents i nous compromisos

Anna Simó, consellera de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya ha apuntat aquest matí en el Diàleg “Drets humans, necessitats emergents i nous compromisos” que “la renda mínima d'inserció social no és suficient, cal lluitar contra l'exclusió social de moltes maneres”. En la seva intervenció en el seminari “Dret a la renda bàsica: democràcia igualitària”, ha dit que només un canvi estructural i un concepte ampli en el tractament de l'assumpte poden solucionar-lo.

També ha puntualitzat que encara que la renda ha ajudat a resoldre alguns problemes d'exclusió social, actualment hi ha moltes variacions en l'estructura de la societat, immigrants, mares solteres, treballs precaris, per això cal “crear un model d'inclusió social que tingui en compte aquests canvis”. Ha afegit que el model haurà de fer èmfasi en l'habitatge i la feina.

Per part seva Gosta Espin- Andersen, catedràtic de Polítiques Socials de la Universitat Pompeu Fabra, ha apuntat que encara que el model de renda bàsica proporciona una seguretat econòmica, és feble perquè no millora les capacitats de les persones. Segons la seva opinió, actualment es fa servir el concepte pobresa com quelcom perpetu, quan hauria d’estudiar-se com quelcom passatger, analitzar-lo en relació amb el cicle de vida. Ha proposat invertir en un sistema universal que creu capacitades totes les persones perquè puguin incorporar-se en la societat.

Així mateix Robert Van der Veen, de l'Escola d'Investigacions Socials de la Universitat d'Amsterdam, s'ha pronunciat per un model combinat en què es garanteixi renda mínima i a la vegada s'inverteixi en l'educació i la creació de capacitats perquè els ciutadans no en quedin exclosos.