Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Enrique Ocharán: «El principal problema no són les reserves d’energia sinó les emissions contaminants»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

02 / 06 / 2004
Enrique Ocharán: «El principal problema no són les reserves d’energia sinó les emissions contaminants»

El subdirector general de Planificació Energètica del Ministeri d’Indústria i Energia d’Espanya proposa la substitució dels carbons fòssils pel gas natural en la producció energètica.

Per a Enrique Ocharán, subdirector general de Planificació Energètica del Ministeri d’Indústria i Energia d’Espanya, el principal problema energètic actual no és la cerca de reserves energètiques sinó controlar i disminuir les emissions de diòxid de carboni que afecten el medi ambient, d’acord amb la seva intervenció d’aquesta tarda al panell «Escenaris energètics, són enèrgicament obeses les societats desenvolupades» com a part del Diàleg «Energia i desenvolupament sostenible, cap a on anem?» que culminarà el proper 3 de juny al Fòrum.

En la seva intervenció ha conclòs que existeix tecnologia amb potencial per reduir les emissions de diòxid de carboni i que ha de ser aprofitada, encara que ha recalcat que cap per si sola pot resoldre el problema de les emissions contaminants. En aquest sentit ha proposat que en cada regió i país es creï un «mix energètic específic» d’acord amb la seva geografia.

Així mateix ha proposat com a alternativa la substitució dels carbons pobres, que contenen i emeten més diòxid de carboni, pel gas natural, alhora que ha fet una crida a la cooperació interdisciplinària i internacional per treballar en les solucions als actuals problemes energètics.

Per la seva part, Wade Malcolm, president i director executiu d’EPRI Worldwide, ha insistit en la necessitat d’estabilitzar el mercat, estructurar-lo de manera que s’estalviï energia i que aquesta sigui aprofitada especialment en els serveis públics.

Els assistents al panell han coincidit que resulta insostenible l’esquema energètic actual que augmenta permanentment el consum, malmet el medi ambient i exhaureix de manera accelerada les fonts d’energia existents sense invertir en les investigacions per a la cerca de fonts alternatives.