Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Ernesto Macías: «Només quan la societat conegui la gravetat de la situació energètica canviarà de mentalitat»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

02 / 06 / 2004
Ernesto Macías: «Només quan la societat conegui la gravetat de la situació energètica canviarà de mentalitat»

El Diàleg «Energia i desenvolupament sostenible: cap a on anem?» ha tractat de quin és l’ús de les energies en la nostra societat i quina és la possible solució per pal·liar la manca de recursos. La sessió «Són energèticament obeses les societats desenvolupades?» ha comptat amb Cristóbal Burgos, Ernesto Macías i Jaume Domingo.

El director de l’empresa Isofotón, Ernesto Macías, ha expressat quina és la gravetat de la situació entorn al canvi climàtic i la manca de recursos energètics i la desinformació de la societat en aquest aspecte. En aquest sentit Macías ha explicat que «només quan la societat conegui la gravetat de la situació que vivim serà capaç de canviar la seva mentalitat i assumir els costos del Protocol de Kyoto».

A més, Macías ha parlat de la situació que viuen els països en desenvolupament i ha dit que «una tercera part del món no té accés a l’electricitat i que això implica una negació del desenvolupament, la informació, l’educació i la sanitat». Per a Macías una solució podria ser l’energia solar i fotovoltaica «que tant pot ser viable als països desenvolupats com als que no ho estan». «Aquesta energia pot ajudar a trencar el cercle viciós de la pobresa a zones en desenvolupament», ha conclòs.

El conseller de la Direcció General d’Energia i Transport de la Comissió Europea, Cristóbal Burgos, ha explicat quin és l’actual escenari energètic de la Unió Europea i en aquest sentit ha expressat «que hi ha un ús desmesurat de combustibles fòssils com el petroli, el carbó o el gas». Burgos ha parlat del document El llibre verd de la Unió Europea de l’any 2000 que promou l’energia renovable i una reducció de la demanda energètica. Burgos ha explicat que «cal canviar el marc legal i que la nova legislació de la UE ha d’intentar promoure les energies renovables i prendre partit en relació amb l’energia als països en desenvolupament».

Jaume Domingo, expert en cooperació a països en desenvolupament en temes energètics, ha criticat el model energètic actual ja que «condemna a la pobresa els països subdesenvolupats i cal exportar un model sostenible i adequat a cada zona». «Cal que exportem energies renovables i que les nostres aportacions facin als pobles més lliures i autosuficients, no més dependents», ha conclòs.