Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Joan Delort: “La immigració no és un problema, és una oportunitat”

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

10 / 09 / 2004
Joan Delort: “La immigració no és un problema, és una oportunitat”

El secretari de Seguretat Pública del Departament de l'Interior de la Generalitat de Catalunya ha demanat que les polítiques de comunicació evitin al màxim els termes “minories ètniques i culturals”.

Joan Delort, secretari de Seguretat Pública del Departament de l'Interior de la Generalitat de Catalunya ha apuntat avui en el Diàleg “Promoure la convivència i la seguretat a la societat de la informació” que “la immigració no és un problema, és una riquesa, una oportunitat de transformar el nostre sistema perquè sigui més just”.

En la seva intervenció s'ha referit a l'increment del fenomen migratori a Catalunya en els anys recents i ha afirmat que encara que “no és un fenomen nou, és tan ràpid que tenim el repte de gestionar la velocitat”. En aquest sentit ha demanat “humanitzar el concepte d'immigrant i ha afirmat que “s'ha de parlar de persones i tractar-los com a persones”.

Segons la seva opinió, la base està en “el desconeixement mutu que genera desconfiança i inseguretat”, per això ha advocat per “construir polítiques que promocionin la diversitat cultural i la igualtat d'oportunitats.” Sobre això ha dit que cal canviar la idea d’aprofitar-se de l'immigrant “perquè és qui fa la feina que no fem nosaltres i qui paga la meva pensió. Això és ara, però amb els seus fills no serà així”.

D'acord amb el seu criteri els problemes de seguretat tenen el seu origen en la combinació de totes aquestes causes. Igualment ha delimitat que “les polítiques de comunicació haurien d'evitar parlar de minories ètniques i culturals i usar aquests termes només quan sigui necessari, doncs poden provocar crispació”.

Així mateix ha insistit en la necessitat de gestionar adequadament la diversitat cultural: “Els immigrants han d'integrar-se però mantenir la seva identitat, ja que una persona se sent còmoda si és respectada tal com és”. Per últim, ha esbossat la idea que hauria de començar a pensar-se en un immigrant amb dret a vot.