Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > David Waugh (Fundación Loro Parque): «Els zoos són una forma de veure la fauna salvatge i redueixen l’impacte de l’home en la natura»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

16 / 07 / 2004
David Waugh (Fundación Loro Parque): «Els zoos són una forma de veure la fauna salvatge i redueixen l’impacte de l’home en la natura»

Els zoos i les normatives sobre la diversitat biològica han protagonitzat la sessió sobre «Turisme en un planeta viu»

En la sessió matinal sobre «El turisme en un planeta viu» s’ha connectat en directe des del K2 amb l’equip d’Al filo de lo imposible de Televisió Espanyola. El membre de l’equip Sebastián Salgado ha criticat en la seva intervenció «l’explotació indiscriminada de les zones de muntanya amb fins lucratius». A més, Salgado ha fet referència a l’ampliació de la zona d’esquí a Espanya i als efectes ambiental que pot tenir aquesta iniciativa.

El director-conservador de la Fundación Loro Parque, David Waugh, ha parlat en la seva intervenció dels zoos. «La conservació ex situ és fonamental per a moltes espècies i per a la conservació de la biodiversitat», ha explicat Waugh.

Waugh ha advertit que «els zoos han de millorar en la seva responsabilitat de la conservació de les espècies i la biodivesritat». A més, ha anunciat que s’està preparant una estratègia per crear una xarxa entre tots els zoos i aquaris del món.

Waugh creu que «els zoos són l’oportunitat per mostrar els vincles entres les espècies en perill i els estils de vida insostenibles».

En relació amb el turisme, Waugh ha explicat que «els zoos poden contribuir al turisme sostenible si s'adhereixen als estàndards mínims de respecte de la biodiversitat». Ha afegit que tot i que els zoos de vegades són vistos de forma negativa, «són una manera de veure la fauna salvatge i redueixen l’impacte de l’home en la natura».

Paola Deda, membre de la Secretaria del Conveni de la Diversitat Biològica, ha explicat que «l'objectiu d’aquest Conveni, que es va signar durant la Cimera de Rio de l’any 1992, és reduir la taxa de pèrdua de la biodiversitat l'any 2010». A més, ha fet referència a altres objectius del Conveni com la conservació de la diversitat biològica, l’ús sostenible dels seus components, que inclou el turisme sostenible, i la distribució equitativa dels beneficis.