Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Jordi Canals: «L’empresa del segle XXI s’ha d’integrar a la societat amb alguna cosa més que béns i serveis»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

22 / 07 / 2004
Jordi Canals: «L’empresa del segle XXI s’ha d’integrar a la societat amb alguna cosa més que béns i serveis»

El director general de la IESE Business School ha definit les característiques essencials de l’empresa d’avui dia. Carlos Losada, director general d’ESADE, que també ha assistit a la clausura del diàleg, ha coincidit en el perill que suposen les modes en el món empresarial

Jordi Canals, director general de la IESE Business School, ha apuntat avui en la clausura del diàleg «El paper de l’empresa en el segle XXI» que «l’empresa s’ha d’integrar a la societat amb alguna cosa més que béns i serveis». Així ha definit les característiques que considera essencials per a l’empresa del segle XXI, entre les quals destaca que «el clients han de valorar aquests béns i serveis i que l’empresa ha de crear òbviament un marge econòmic però, a més a més, ha de desenvolupar persones».

En la intervenció d’aquesta tarda ha comparat la importància de la professió de l’empresari amb la del metge, per la capacitat que té d’influir en el desenvolupament professional i personal de les altres persones, i l’ha diferenciat en el fet que en el món empresarial les regles són poc predictibles. En aquest sentit ha resumit que «ser empresari és una de les professions més apassionants de la societat».

També ha precisat que cal tenir cura en la creació del perfil de l’empresari, ja que «s’ha de saber distingir entre el que és conjuntural i el que és essencial; és a dir, vigilar amb les modes, vigilar les característiques dels directius i no pensar que aquest és un superheroi».

D’altra banda, Carlos Losada, director general d’ESADE Business School, ha coincidit que «el món empresarial ha de vigilar amb les modes perquè són molt perilloses i fugir dels líders i dels conceptes de líders que a vegades s’utilitzen».

Durant la intervenció ha afirmat que l’empresa del segle que ara comença mantindrà una certa continuïtat amb l’empresa actual però, a la vegada, hi haurà algunes ruptures amb el passat, entre les quals destaca «l’entorn cada vegada més ampli, canviant i complex; les exigències cada vagada més importants de la societat, i una major expectativa pel que fa al paper de l’empresari».

Ha resumit el discurs dient que «vivim en una societat en què cada vegada hi ha menys confiança, per tant cal construir una confiança per poder guanyar legitimitat, i la manera d’obtenir legitimitat és per mitjà d’una ètica i un comportament exemplars».

El diàleg «El paper de l’empresa en el segle XXI» s’ha celebrat des del passat dia 19 de juliol al Fòrum.