Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Dirk Ficca: «Aquest Parlament de les Religions ha estat més pràctic que analític, i hem assolit 500 compromisos amb la societat»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

14 / 07 / 2004
Dirk Ficca: «Aquest Parlament de les Religions ha estat més pràctic que analític, i hem assolit 500 compromisos amb la societat»

El reverend Dirk Ficca, director executiu del Parlament de les Religions del Món, ha afirmat que el IV Parlament de Barcelona deixarà un llegat de cooperació amb la comunitat interreligiosa. Ficca, que ha afirmat que aquest Parlament ha estat més pràctic que analític per tal que la gent es comprometés més amb les temàtiques (refugiats, globalització, aigua, deute extern i violència religiosa), ha anunciat que el Consell del Parlament està «molt content dels resultats» i que donarà suport i documentarà els 500 compromisos adoptats. «Barcelona no ens ha decebut.»

El pastor presbiterià i director executiu, des del 1998, del Parlament de les Religions del Món, el reverend Dirk Ficca, ha manifestat que «els objectius globals del Parlament de les Religions s’han assolit, no només per la diversitat de representació dels 85 països participants sinó, i més important encara, pels 500 compromisos assolits, tot i que de vegades els programes no han tingut tota la profunditat desitjada».

«Vam pensar que escollir només una sola temàtica, com es va fer en el passat Parlament de Ciutat del Cap amb el tema “Ètica global”, era reduccionista. El Parlament de Barcelona ha estat més pràctic que analític, perquè volíem veure com s’impliquen en les religions les diferents temàtiques (aigua, deute extern, refugiats, i violència i religió). Volíem que la gent es comprometés en les problemàtiques», ha respost Ficca a una pregunta de la BBC sobre la manca de profunditat del Parlament.

Ficca, que s’ha declarat «enamorat de Barcelona», ha destacat que «la ciutat no ens ha decebut, perquè volíem aconseguir que el país amfitrió estigués més involucrat amb el Parlament, i aquest objectiu s’ha assolit. El Consell està molt content. Dels 8.400 participants, el 30% o el 40% han vingut d’Espanya».