Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > L'Assemblea de Montserrat conclou amb compromisos com la creació d'un centre de refugiats a Algesires

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

07 / 07 / 2004
L'Assemblea de Montserrat conclou amb compromisos com la creació d'un centre de refugiats a Algesires

El finançament d'un orfenat, l'obertura d'un centre a Algesires per a refugiats del nord d'Àfrica o la realització d'un projecte de cooperació al Tibet són algunes de les iniciatives que els participants en l'Assemblea de Montserrat (5 al 7 de juliol) han acordat dur a terme en un futur pròxim. Durant dos dies els 400 participants han debatut com pal·liar de manera pràctica els problemes generats per quatre qüestions candents: l'accés a l'aigua potable, el drama dels refugiats, la violència religiosa i el deute extern dels països en vies de desenvolupament.

L’última sessió de l’assemblea ha comptat amb la presència destacada del bisbe de Bilbao, Ricardo Bláquez; del bisbe de l’església evangèlica de Finlàndia, Jukka Paarma; a més del director executiu del Parlament de les Religions, Dirk Ficca. Aquest matí els 400 participants han posat en comú les seves iniciatives individuals i de les seves comunitats per aportar solucions «profundes i senzilles» amb vista a millorar la situació en el món.

Un cristià evangèlic s'ha compromès, juntament amb la seva dona, a obrir un centre d'ajuda per als refugiats que arriben a Algesires procedents del nord d'Àfrica. Un company de grup ha decidit, per part seva, finançar la creació d'un orfenat. El representant d'una empresa espanyola sense ànim de lucre ha anunciat l'aprovació d'un projecte d'ajuda als refugiats en el Tibet.

Un costa-riqueny que viu a La Línea de la Concepción s'ha proposat també obrir un espai per acollir els refugiats que arriben des d'Àfrica i promoure diàleg i activitats entre els espanyols i els immigrants. Un habitant de Sarajevo s'ha compromès a promoure trobades interreligioses a Bòsnia entre jueus, musulmans i cristians d'Orient Mitjà per afavorir el procés de pau a la zona. Un grup de dones de Galilea (nord d'Israel) promourà un parlament interreligiós de dones a Israel.

Quan s’ha acabat l'assemblea, el rabí David Rosen, del Comitè Jueu Americà, ha afirmat que «el Parlament de les Religions és aquí per dir al món que les religions han de ser part de la solució als problemes». Per part seva, l'imam Rashid Omar, de Ciutat del Cap, ha celebrat que l'assemblea estava formada per gent de grups de base perquè «massa sovint el diàleg interreligiós es redueix als líders». I que ara és el moment «de veure com les religions han contribuït a crear els problemes i com poden resoldre'ls».