Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Elvira Altés: «Cal aconseguir veu i vot per als col·lectius de dones»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

31 / 07 / 2004
Elvira Altés: «Cal aconseguir veu i vot per als col·lectius de dones»

El diàleg Fòrum Mundial de les Dones s’ha clausurat aquesta tarda amb la intervenció d’Elvira Altés, Marta Selva i Pilar Vallugera i amb la lectura de l’Agenda 2007- Monterrey amb propòsits per al futur respecte a la igualtat de la dona.

La moderadora de la sessió de cloenda, Elvira Altés, ha estat l’encarregada de llegir el document de l’Agenda 2007- Monterrey que inclou els objectius primordials per a les dones. Entre aquests objectius hi ha «aconseguir veu i vot per als col·lectius de dones, consolidar els lideratges de dones, tenir més presència en l’àmbit de la planificació urbana i la inclusió del treball no remunerat de les dones en el PIB».

A més, Altés també ha destacat altres punts com «l’augment de la taxa d’ocupació femenina, l’educació sexual per a les dones, la creació d’una xarxa d’intercanvi d’informació mundial i de diputades del món per comentar i generalitzar les lleis i l’abolició de l’ablació». Finalment també s’ha destacat la necessitat de crear una xarxa educativa basada en la cultura de la pau i la necessitat de recuperar la memòria històrica.

La presidenta de l’Institut de la Dona, Marta Selva, ha dit que «els diàlegs no conclouen mai si es tracta d’aquest tema». Selva ha afegit que «hem desvetllat el gran secret del patriarcat». Per a Selva l’intercanvi de dones és poderós i quan «tenim coneixement de l’altra dona aquesta no ens fa por perquè existeix la complicitat necessària per aconseguir convertir el món en un espai d’eros (amor) i no en el món de thanatos (mort)».

La regidora de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, Pilar Vallugera, ha conclòs que «aquest diàleg ha volgut donar veu a la meitat de la població mundial i ha aconseguit trencar la mirada occidental, tot i que no han pogut venir totes les dones del món». «La construcció del futur la farem nosaltres», ha dit Vallugera.