Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Aclariment del Fòrum Urbà Mundial

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

16 / 09 / 2004
Aclariment del Fòrum Urbà Mundial

Segons els registres d’inscrits dels 4000 participats del Fòrum Urbà Mundial, organitzat per l’UN-HABITAT en col·laboració amb el Fòrum Universal de les Cultures, no es té constància que s’hagi retirat cap delegat de les sessions del Fòrum. Ni tampoc els organitzadors no han rebut cap queixa oficial per part de cap associació o organització no governamental.

El Fòrum Urbà Mundial es basa en el diàleg obert i la discussió. No es tracta d’una reunió intergovernamental, sinó que va ser establert com un espai de reflexió en el qual no es tenen en compte les regles formals de procediment que generalment regeixen les reunions oficials de les Nacions Unides. L’objectiu del Fòrum és el de proveir d’una plataforma per al debat i la discussió per a tots, tant per als representants dels governs, com per als alcaldes, acadèmics, representants d’ONG i habitants dels barris marginals.

Més d’una quarta part dels participants d’aquest Fòrum Urbà Mundial són membres de les ONG. És evident que són majoria i que no solament han participat en els diàlegs sinó que també juntament amb altres participants van ser convidats a planificar i preparar les cites destinades a crear xarxes. Per exemple, els membres de l’Habitat International Coalition, la comunitat de Candeal al Brasil, de Palo Alto a Mèxic, del barri de Kibera, a Nairobi, Kenya, tots van participar oficialment, a l’igual que molts altres participants provinents d’altres ONG d’arreu del món. Tots van ser lliures de debatre una sèrie de tòpics respectant l’esperit del Fòrum en relació amb la urbanització sostenible, la millora dels barris marginals o l’eradicació de les pràctiques de desallotjament a les ciutats. A més d’aquesta participació oficial, tots i totes han pogut expressar les seves opinions lliurement en tots els diàlegs i en totes les 85 cites de creació de xarxes que s’han celebrat.

Gràcies al fet que es va assegurar la plena participació de totes les parts interessades, el Fòrum ha aconseguit amb èxit convertir-se en un espai de reunió i intercanvi d’idees sobre la urbanització i en particular sobre les maneres de millorar les condicions de vida dels pobres a les ciutats d’arreu del món.