Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Alts responsables de les Nacions Unides qualifiquen de “sorprenent i rutilant” la reconstrucció experimentada pel Líban

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

13 / 09 / 2004
Alts responsables de les Nacions Unides qualifiquen de “sorprenent i rutilant” la reconstrucció experimentada pel Líban

Anna Tibaijuka, directora executiva d'UN-Habitat, i Mervat Tallaway, secretària executiva d’Economical and Social Comission for Western Asia (ESCWA), han prodigat els seus elogis a la reconstrucció experimentada pel Líban després de setze anys de guerra. Les dues executives, al costat de Joan Clos, alcalde de Barcelona i president del Fòrum Barcelona 2004, han presentat el premi d'UN-Habitat atorgat el primer ministre d'aquest país àrab, Rafiq Hariri, també present en l'acte.

Tibaijuka i Tallaway han coincidit a qualificar de sorprenent el canvi experimentat pel Líban, país sacsejat per setze anys de guerra civil que sembla haver trobat la llum de sortida del túnel malgrat els greus conflictes que assolen a la regió. “El Líban és un exemple rutilant de reconstrucció, d'una societat que ha decidit avançar cap al futur”, ha dit Tibaijuka, que s'ha confessat “enormement sorpresa” pel que va veure a Beirut, la capital del país.

Tallaway encara ha estat més explícita que la seva companya i ha assenyalat que “és un autèntic mèrit el que s'ha aconseguit al Líban. Cal veure-ho perquè sinó no t’ho creus”. La responsable d’ESCWA ha destacat com els libanesos han estat capaços de reconstruir el país i restablir els valors humans. “La gent ha sortit al carrer, a gaudir de les voreres, a conversar a les cafeteries”, ha manifestat.

Tallaway ha afegit que el del Líban és un exemple que el Pròxim Orient també té idees positives i que no tot a la zona són “matances”. “Després de setze anys de conflicte, el Líban ha sortit unit i no disseccionat en parts. Esperem que succeeixi el mateix amb l’Iraq”, ha assenyalat. “Tots els àrabs volen la pau, i això inclou Israel. A la zona existeix aquest autèntic convenciment”, ha assegurat Tallaway.

Joan Clos, per part seva, ha subratllat la importància del segon Fòrum Urbà Mundial que se celebra al Fòrum Barcelona 2004 i al marc del qual s'ha produït la concessió del premi UN-Habitat el primer ministre del Líban. “L'objectiu del Fòrum Urbà Mundial és aprofundir en la importància de la cultura com a element vertebrador de les ciutats”, ha afirmat l'alcalde de Barcelona.