Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Aquest matí ha tingut lloc la signatura d’un acord de cooperació entre UN-Habitat i Ciutats i Governs Locals Units

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

17 / 09 / 2004
Aquest matí ha tingut lloc la signatura d’un acord de cooperació entre UN-Habitat i Ciutats i Governs Locals Units

L’última sessió plenària de la segona edició del Fòrum Urbà Mundial ha comptat amb la presència de diversos alcaldes entre ells el de Barcelona, Joan Clos, i el d’Istanbul, Kadir Topbas. Durant l’acte s’ha firmat un acord de col·laboració entre UN-Habitat i l’organització Ciutats i Governs Locals Units.

Aquest matí ha tingut lloc la signatura d’un acord de col·laboració entre UN-Habitat i l’organització Ciutats i Governs Locals Units (CGLU). Joan Clos, president de la CGLU, ha explicat que amb aquest acord “ens comprometem a defensar la capacitat financera dels municipis davant els seus governs i institucions internacionals, sobretot davant el Banc Mundial, per tal que es converteixin en entitats titulars creditícies per fer front als seus projectes”.

“Cal incrementar el pes de les ciutats en la cartera de crèdits del Banc Mundial”, ha apuntat Clos.

Per la seva banda, la directora executiva d’UN-Habitat, Anna Tibaijuka, ha felicitat “a tots els alcaldes presents per formar part d’una organització que representa els seus interessos”. Tibaijuka ha remarcat la importància de l’acord per a UN-Habitat “que ha de facilitar la feina de les ciutats ajudant-les a millorar per obtenir un increment en la qualitat de vida dels seus ciutadans”.

Tibaijuka ha manifestat el seu compromís amb l’acord i ha recordat l’esforç de CGLU “per oferir una veu unida de les ciutats a les Nacions Unides”.

L’acord ha estat signat per la directora executiva d’UN-Habitat, Anna Tibaijuka; el president de la CGLU, Joan Clos; el tresorer de CGLU, Clarence Anthony; el representant d’Amèrica del Nord i alcalde de Gatineau, Ives Ducharme; el representant d’Orient Mitjà i alcalde d’Istanbul, Kadir Topbas; el representant d’Amèrica Llatina, Ramírez Cardona, i el representant de la regió africana i alcalde de Rabat, Omar El Bahraoui.