Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Juan Ormazábal: «Només la sensibilitat davant el tema energètic aportarà les solucions»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

02 / 06 / 2004
Juan Ormazábal: «Només la sensibilitat davant el tema energètic aportarà les solucions»

El director general del Centro Nacional de Energías Renovables de España ha apuntat que els propers 50 anys seran decisius per solucionar els actuals problemes energètic.

Juan Ormazábal, director general del Centro Nacional de Energías Renovables ha apuntat, en la seva intervenció d’avui davant el panell e «Energia i desenvolupament sostenible: un altre model és possible?» que només la sensibilitat general davant l’actual crisi energètica pot aportar solucions, ja que l’economia per si sola no ho farà». En aquest sentit ha anotat que els propers 50 anys seran decisius per a l’acció.

Segons les seves paraules, la importància de l’energia és evident en els conflictes geopolítics per l’apropiació de les fonts i ha dit que la situació és greu ja que no existeixen fonts alternatives no contaminants.

Per la seva part, Bernard Laponche, assessor independent d’enegia i polítiques energètiques ha resumit la preocupació general dels assistents al Diàleg «Energia i desenvolupament sostenible» en afirmar que els actuals sistemes energètics «són insostenibles, a causa de la inseguretat energètica, la desigualtat energètica entre rics i pobres, i els efectes nocius de la producció i el consum».

Ha dit també que és necessària l’eficàcia energètica i entre les mesures possibles ha parlat de la necessitat de replantejar-se el sistema de transport, gran consumidor de la majoria de l’energia que es genera, perquè «l’energia que menys contamina és la que no s’ha de produir.» D’acord amb la seva opinió, no es tracta d’estabilitzar el consum sinó de reduir-lo.

Els assistents a aquest panell del Diàleg, que es perllonga fins al 3 de juny, han coincidit en la necessitat de crear institucions locals, nacionals i regionals que s’ocupin de crear programes, incentius i promocions per aconseguir un canvi de mentalitat en relació amb el tema energètic.