Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Estudiants de secundària mostren al Fòrum projectes d’aplicacions d’energies renovables

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

02 / 06 / 2004
Estudiants de secundària mostren al Fòrum projectes d’aplicacions d’energies renovables

Un biodigestor que genera biogàs, plaques solars o aparells generadors d’energia eòlica són alguns dels projectes sobre energies renovables que els estudiants d’educació secundària de l’IES Llobregat i el Col·legi Escolapis de Barcelona han exposat avui al Fòrum. Es tracta d’una iniciativa que ha organitzat l’Associació de Productors d’Energies Renovables (APPA) per al Fòrum juntament amb altres entitats i que permet al visitant apropar-se a les energies renovables a través dels casos exhibits i d’una presentació multimèdia.

La mostra que acull la sala 129 del Centre de Convencions del Fòrum ofereix al visitant materials elaborats amb noves tecnologies, que tenen com objectiu la sensibilització de la població en qüestió d’energies renovables. A més, s’hi exhibeixen materials educatius sobre energies renovables realitzats per alumnes de Secundària de l’IES Llobregat de l’Hospitalet de Llobregat i el Col·legi Escolapis de Barcelona per despertar l’interès de les noves generacions en el respecte al medi ambient.

Així, aquests estudiants de secundària han aconseguit crear biogàs a través de la construcció d’un biodigestor, que és un espai tancat en qual es poden reproduir les bactèries anaeròbiques d’una atmosfera. Aquest biodigestor permet la creació del biogàs, que és una barreja de gasos que s’obtenen a partir de la descomposició de matèria orgànica. Aquest gas és un combustible econòmic que s’utilitza en motors d’explosió per a usos industrials i domèstics.

Els estudiants han assegurat que amb això s’aprofita la matèria considerada com deixalla i a més genera com a subproducte un fertilitzant, que seria una altra excel·lent font d’energia.

Per altra banda, els estudiants de l’IES Llobregat han confeccionat una placa solar que després de carregar-se d’energia permet que en ella es pugui carregar un telèfon mòbil o es pugui veure la televisió durant hores sense problemes. La mostra també ofereix una presentació multimèdia que explica com construir un parc eòlic, la situació del mapa eòlic de Catalunya i els requisits ambientals i de disseny que requereix la zona. Aquesta explicació multimèdia també permet al visitant conèixer què és un aerogenerador, les parts de què es composa i les tipologies.