Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Joseph P. Folger: «La mediació ha d’anar més enllà de la solució del conflicte»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

14 / 06 / 2004
Joseph P. Folger: «La mediació ha d’anar més enllà de la solució del conflicte»

El professor de la Universitat Temple, de Pensilvània, ha insistit en el valor pedagògic de la mediació

Joseph P. Folger, professor de la Universitat Temple, de Pensilvània, Estats Units, ha dit aquest matí durant la seva intervenció en el Diàleg «Els conflictes en la vida quotidiana. Cap a la creació de ciutadania: el nou protagonisme en el conflicte i la seva gestió pacífica» que «la mediació ha d’anar més enllà de la solució del conflicte i buscar un canvi qualitatiu de la situació».

Autor, junt amb J. Baruch, del «model de transformació en la solució de conflictes», Folger ha considerat que «és convenient iniciar la mediació mitjançant una interacció senzilla, ja que d’aquesta manera es pren consciència del fet que es pot interactuar amb l’altra part i es troben espais de reconeixement mutu».

És precisament el «reconeixement de l’altre» la base de la seva teoria, segons la qual «els mediadors no han de forçar les parts perquè arribin a un acord perquè d’aquesta manera es perdria la capacitat transformadora de la mediació».

Ha citat exemples dels Estats Units, en els quals els jutjats pressionen els mediadors perquè arribin a un acord ràpid i els casos es resolguin sense passar pels tribunals. Ha afirmat que «aquestes mediacions només són vàlides en termes d’eficiència però els involucrats no aprenen res, seguiran amb el mateix punt de vista i quan hi hagui un altre conflicte, tampoc sabran com resoldre’l».

Folger, doctor en Comunicació de la Universitat de Wiscosin, ha apuntat que «el mediador ha de facilitar que les parts assumeixin el risc de parlar del que vulguin» i en aquest sentit «aconseguir un canvi qualitatiu de la situació». Segons les seves paraules, la capacitació i l’enfortiment són els dos objectius bàsics que s’han d’assolir en qualsevol mediació.

Fundador i col·laborador de l’Institut d’Estudis per a la transformació del conflicte, Folger ha exemplificat que moltes vegades no existeixen aquests conflictes reals i es tracta de persones que busquen altres fins, com el reconeixement i l’acceptació, per això ha insistit a tenir molt en compte la part emocional dels involucrats a qualsevol procés de mediació.