Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Actualitat > Notícies > Marilyn Tam, directora executiva d’US Foundation: «Els consumidors tenen més poder que els governs i les marques»

NOTíCIES

Últimes notícies

notícies anteriorsÚltimes notícies
 

23 / 07 / 2004
Marilyn Tam, directora executiva d’US Foundation: «Els consumidors tenen més poder que els governs i les marques»

Les «141 preguntes» del Fòrum (76): «Les marques són més poderoses que els governs?» Marilyn Tam, directora executiva d’Us Foundation i expresidenta de Reebok Aparel and Retail Group, ha manifestat que «tant els governs com les marques són responsables dels actes que porten a terme i que, al capdavall, els consumidors i els votants tenen la facultat de retirar-los la confiança o el suport». Per poder prendre les decisions oportunes, Marilyn Tam ha estat d’acord amb què cal millorar la informació a la qual té accés la societat però també ha recordat que Internet i les diverses ONG són valuoses eines de consulta: «El que compta és que la gent no abandoni la lluita per aconseguir l’equilibri desitjable per al benestar social», ha conclòs

Marilyn Tam, directora executiva d’Us Foundation (Estats Units), entitat que defensa els mateixos eixos del Fòrum, ha destacat avui a l'Escenari de la Haima que «val la pena que els consumidors i els votants ens aturem a pensar abans de comprar un producte o de lliurar el vot». Ha recordat que les marques i els governs existeixen «perquè així ho decidim nosaltres» i, alhora d’argumentar el pes i la influència de l’opinió pública, s’ha referit a les últimes eleccions espanyoles o als canvis introduïts per una coneguda marca esportiva que utilitzava mà d’obra infantil. Marilyn Tam ha insistit en afirmar que «els consumidors tenen més poder que els governs i les marques» i, per acabar de refermar l’opinió que té en aquest aspecte, ha fet esment de la campanya iniciada per un nen a Toronto, Canadà: «Va anar porta per porta per sol·licitar la prohibició d’un producte perquè es fabricava amb l’explotació laboral dels nens. Se’n va sortir», ha assegurat.

En el decurs de la intervenció, ha subratllat que «tant els governs com les marques són responsables dels actes i que, al capdavall, els consumidors i els votants tenen la facultat de retirar-los la confiança o el suport». Ha parlat també dels inversors, «el tercer nivell de força», capaços d’exercir una forta «pressió sobre governs i marques». En aquest sentit ha ofert dades que indiquen que «els inversors donen primes del 12% —del 30% a Indonèsia— a les empreses que operen amb polítiques responsables amb els treballadors, amb l’entorn social i amb el medi ambient».

Marilyn Tam ha estat d’acord amb què cal millorar la informació a la qual té accés la societat però també ha recordat que Internet i les diverses ONG són valuoses eines de consulta: «El que compta és que la gent no abandoni la lluita per aconseguir l’equilibri desitjable per al benestar social», ha conclòs. En aquest equilibri no hi entren postulats com els que defensava la General Motors en la dècada dels cinquanta, quan afirmava que el que estava bé per a l’empresa, estava bé per als Estats Units. Marilyn Tam ha advocat per una nova relació entre governs, empreses i societat, on l’objectiu prioritari sigui el bé comú. Ha admès que res no és perfecte i que, de vegades, l’inici del desenvolupament presenta elements negatius, «però tot es pot millorar, encara que sovint pensem que els canvis es produeixen massa a poc a poc».