Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > Interacció '04. Vers una Agenda 21 de la cultura > Pressupostos participatius
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Idea Força Idea Força
Pressupostos participatius
Diàleg de referencia: Interacció '04. Vers una Agenda 21 de la cultura

Les entitats ciutadanes han de participar activament amb les seves propostes i reivindicacions en l’elaboració dels pressupostos destinats a la cultura.

Un concepte encunyat durant la conferència de Porto Alegre i definit com a clau pel secretari de cultura de l’ajuntament d’aquesta ciutat brasilera, Vitor Ortiz, i que sintetitza amb la frase “el saber tècnic no pot estar per sobre de la voluntat social”.

En el context d’aquest diàleg es pren aquest concepte per aplicar-lo a la política cultural. En aquest sentit, s’apunta que constantment es parla de participació ciutadana en la política cultural, ara bé, no pot donar-se quan en la majoria dels casos aquesta es troba en mans de gerents i càrrecs tècnics i electes.

Aquesta idea, doncs, destaca la necessitat que les entitats ciutadanes participin activament amb les seves propostes i reivindicacions en la elaboració dels pressupostos destinats a cultura.

Problemàtica:
Constantment es parla de la participació ciutadana en la política cultura, però no pot donar-se quan en la majoria dels casos aquesta es troba en mans de gerents i càrrecs tècnics i electes.

Proposta:
Les entitats ciutadanes han de participar activament amb les seves propostes i reivindicacions en l’elaboració dels pressupostos destinats a cultura.

Postures:
Jordi Borja, urbanista i intel·lectual barceloní.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
RS La participació en la vida cultural (Seminari 5)
 
IF Ciutat: La dimensió local dels Drets Humans
 
RS Democràcia i pobresa
 
IF Dret a la il·legalitat
 
AS Tres grans reptes del segle XXI