Forum Barcelona 2004 | Español | English | herramientas Inici Mapa de continguts Buscador Mida textMida text text petita 11px text mitjana 14px text gran 17px
Continguts > L´aigua: vida i seguretat > Gestió integrada d’aigües frontereres: una eina per a la pau
Documents Envia a un amicEnvia a un amic ImprimeixImprimeix
Resum sessió Resum sessió
Gestió integrada d’aigües frontereres: una eina per a la pau
Diàleg de referencia: L´aigua: vida i seguretat

El ponent s’ha manifestat en contra dels transvasaments com a sistema per fer arribar aigua als llocs on no n’hi ha ja que, a la llarga, són molt més onerosos. Barraqué proposa la fixació de noves mesures de tarificació de l’aigua i la creació de comunitats d’usuaris en forma de fòrums hídrics.

Yousef Anwar, representant de l’Autoritat Palestina de l’Aigua, ha denunciat durant la seva ponència la construcció per part d’Israel del mur que travessa Cisjordània. Segons Anwar, aquest mur no tan sols impedirà l’accés dels palestins a l’aqüífer més important de la zona, situat entre Israel i Palestina, sinó que també perdran l’accés a una sèrie de pous productius, dels quals extreuen el 33% de l’aigua que consumeixen actualment.

Pujar
Per paraula clau
Doc. més relacionats
IF Una gestió ecosistèmica de l’aigua vs. la seva explotació com a producte.
 
IF Externalització dels costos ecològics
 
AS L'activitat humana està globalitzant el Mediterrani
 
RS La necessitat d’una nova cultura de l’aigua
 
RS Sessió inaugural: Aigua i solidaritat
 

Els més de 800 Resums de Sessió que s’han generat durant els 141 dies de diàlegs al Fòrum BCN 2004 han estat realitzats gràcies a la participació de més de 70 estudiants i llicenciats universitaris, als quals agraïm el seu esforç desinteressat.